LYSTIG LAG: Nicklas Bendtner er med i den danske troppen som skal spille mot Montenegro og Romania. Her fra en tidligere samling. Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
LYSTIG LAG: Nicklas Bendtner er med i den danske troppen som skal spille mot Montenegro og Romania. Her fra en tidligere samling. Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpixVis mer

Montenegro - Danmark

Dansk fotballegende ber om Bendtner fra start: - Har gjort alt han kan i Rosenborg

Flemming Povlsen mener Åge Hareide burde bruke Nicklas Bendtner fra start i kvalikkampen mot Montenegro.

  • Montenegro - Danmark, torsdag klokka 20.45

(Dagbladet): Landslagssjef Åge Hareide har en flust av spisser å velge mellom da Danmark spiller sin viktige kvalikkamp mot Montenegro.

Blant dem finner man Ajax' supertalent Kasper Dolberg, Atalantas Andreas Cornelius og RBL-spiss Yussuf Poulsen.

Den danske fotballeksperten Flemming Povlsen mener derimot at Rosenborgs Nicklas Bendtner er mannen Hareide burde velge for å erstatte Nikolai Jørgensen.

Feyenoords spydspiss er ikke med i landslagstroppen på grunn av skade.

- Jeg tror at Bendtner starter. Han har gjort det han kan. Han scorer mål i Norge, selv om det ikke er en svær liga, kan han ikke gjøre noe mer for å spille seg inn på landslaget, sier EM-vinneren fra 1992 til Ekstra Bladet.

Rekordsesong

Bendtner har scoret seksten mål denne sesongen for Rosenborg. Det er personlig rekord for dansken.

- Han har alltid hatt en tro på egne ferdigheter, men nå viser han de også, sier Flemming Povlsen.

Hvis Bendtner får sjansen fra start, mener Povlsen at 29-åringen må tilpasse seg Hareides spillestil.

- Han må ha mer tålmodighet og forbli sentralt i banen. Han har en tendens til å søke nedover i banen og delta i spillet, men han skal spille en mer statisk rolle og sørge for å holde seg i feltet, forklarer Povlsen.

Smerter i lysken

Bendtner hadde smerter i lysken etter at Rosenborg spilte 1-1 mot Sarpsborg søndag. Dansken sier derimot at smertene ikke vil sette noen stopper for kampen på torsdag.

- Det er bare overbelastning. Tretthet rett og slett. Det sa jeg også etter kampen. Det ble gjort til noe verre enn det var, sier Bendtner til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

- Han har spilt mange kamper på kort tid, det kjenner han nok på. Det er ikke fordi han er skadet, sier landslagssjef Åge Hareide, som har bestemt seg for å skåne Rosenborg-spissen de kommende treningene.

Danmark ligger på tredjeplass i gruppe E med sine seksten poeng.

De har like mange poeng og samme målforskjell som Montenegro, men torsdagens motstander er foran på innbyrdes etter at danskene tapte 1-0 mot montenegrinerne på hjemmebane i 2016.