FLYKTER LANDET: Situasjonen i Ukraina har tvunget danske Frank Arnesen til å si opp jobben som sportsdirektør i klubben Metalist Kharkiv. Foto: AFP PHOTO / MARKUS SCHOLZ  GERMANY OUT
FLYKTER LANDET: Situasjonen i Ukraina har tvunget danske Frank Arnesen til å si opp jobben som sportsdirektør i klubben Metalist Kharkiv. Foto: AFP PHOTO / MARKUS SCHOLZ GERMANY OUTVis mer

Dansk fotballegende sier opp som sportsdirektør i ukrainsk fotballklubb

- Situasjonen i landet har tvunget meg til å ta denne beslutningen.

Danske Frank Arnesen har sagt opp jobben som sportsdirektør i den ukrainske fotballklubben Metalist Kharkiv etter bare en drøye måned på post.

Arnesen føler seg presset til å forlate klubben på grunn av den høyspente politiske situasjonen i landet.

- Jeg vil takke alle i klubben og jeg vil gjerne unnskylde til fansen, men omstendighetene er sterkere enn meg. Situasjonen i Ukraina har tvunget meg til å ta denne beslutningen, sier 57-åringen til klubbens hjemmeside.

Klubbens styrtrike eier, Sergej Kurtsjenko, har angivelig vært nødt til å forlate landet på grunn av sine forbindelser til den avsatte, tidligere presidenten Viktor Janukovitsj. Derfor er pengestrømmen til klubben midlertidig stanset opp, også en del av pengene som Arnesen skulle ha hatt. Nylig valgte klubbens trener, Myron Markevitsj, å trekke seg fordi heller ikke spillerne har fått lønn.

Frank Arnesen hadde to og et halvt år igjen av kontrakten sin.

I mai 2013 fikk han sparken som sportsdirektør i den tyske bundesligaklubben Hamburg.

(NTB)