Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Framtida til Nicklas Bendtner

Dansk fotballekspert tror Bendtner legger opp

- Jeg tror ikke Nicklas Bendtner har en fornøyelse av fotballen lenger, sier Morten Bruun.

USIKKER FRAMTID: Nicklas Bendtner forlater Rosenborg i sommer. Den danske fotballeksperten Morten Bruun tror stjerna kan komme til å legge fotballskoa på hylla. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
USIKKER FRAMTID: Nicklas Bendtner forlater Rosenborg i sommer. Den danske fotballeksperten Morten Bruun tror stjerna kan komme til å legge fotballskoa på hylla. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nicklas Bendtner har trolig spilt sin siste kamp i Rosenborg-trøya.

- Nicklas går i sommer, bekreftet Stig Inge Bjørnebye, sportslig leder i RBK, overfor Dagbladet på torsdag.

Bjørnebye har uttalt til VG at mange klubber har vist sin interesse, men den danske fotballeksperten Morten Bruun er derimot usikker på om stjerna kommer til å fortsette fotballkarrieren når han forlater Rosenborg.

- Det ville ikke forundret meg om han stopper sin karriere. Jeg gambler ikke, men hvis jeg gjorde det, så ville jeg spilt på at han stopper, sier Bruun til B.T.

- Tror han har mistet gleden

Dansken har vært utenfor trøndernes kamptropp i de to siste seriekampene.

Også i cupkampen mot Tiller måtte Bendtner bli værende hjemme, og på trening har han tidvis blitt brukt som venstreback.

Dette har tilsynelatende ikke påvirket Bendtners humør på trening, men Bruun er likevel usikker på om dansken fortsatt nyter å spille fotball.

- Jeg har en fornemmelse om at Nicklas Bendtner ikke har en fornøyelse av fotballen lenger. Det er også de meldingene som kommer fra Norge - at han heller vil ha fri fra å trene framfor å trene, sier Bruun.

Bruun viser til Adressas artikkel som hevder at deler av spillergruppen skal være lei av særbehandling av dansken og at det skal ha oppstått et spilleropprør, noe som RBK-kaptein Mike Jensen i ettertid har stemplet som «halvsannheter» og «gjetninger».

- Døde som fotballspiller

Bruun, som står oppført med elleve landskamper for Danmark og som tilbrakte hele sin karriere i Silkeborg, tror utelatelsen av Bendtner i VM-troppen i fjor satte en støkk i spissen.

- Jeg tror at Nicklas Bendtner døde som fotballspiller da han ikke ble tatt ut til VM. Siden den gang har det for alvor vært nedoverbakke i Rosenborg, sier Bruun, som tviler på at noen danske klubber er interesserte i å hente Bendtner hjem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!