KRITISK: Landslagskaptein Simon Kjær retter kritikk mot Danmarks Fotballforbund (DBU). Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix Denmark / NTB scanpix
KRITISK: Landslagskaptein Simon Kjær retter kritikk mot Danmarks Fotballforbund (DBU). Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix Denmark / NTB scanpixVis mer

Dansk fotballprofil kritiserer eget forbund:
- De forsøker å splitte oss

Landslagskaptein Simon Kjær retter skarp kritikk mot Danmarks Fotballforbund (DBU) for håndteringen av den pågående konflikten rundt en ny landslagsavtale.

Det er spillerne på Danmarks kvinnelandslag samt U21-landslaget for menn som i øyeblikket står uten avtale. Nå får de støtte av herrelandslagets fremste lederskikkelse.

Til grunn for den pågående konflikten ligger uenighet om penger. Spillerforeningen, som representerer kvinnelandslaget og U21-landslaget for menn i forhandlingene om nye avtaler, krever at spillerne skal betraktes som arbeidstakere når de er på landslagsoppdrag for DBU.

Det nekter forbundet å godta og har fått støtte både fra Danmarks idrettsforbund (DIF) og Team Danmark, som tilsvarer Olympiatoppen i Norge. Konflikten har pågått en tid, og spillerne på kvinnelandslaget har gjort det klart at de ikke stiller på treningsleir mandag om konflikten ikke er løst.

Herrelandslagets kaptein Simon Kjær mener DBU forsøker å skape splittelse blant spillerne ved å nekte å inngå kollektive avtaler og i stedet tvinge spillerne til individuelt å inngå en avtale.

- Vi har som landslagsspillere stått sammen om å forhandle med DBU i årtier. Men nå forsøker DBU å splitte oss med denne merkelige påstanden, sier han til Ekstra Bladet.

- Når Danmark har klart seg godt internasjonalt, er det fordi vi står sammen. Det finnes ikke et eneste fotballag i verden som ikke blir bedre av å stå sammen. Derfor er det også svært overraskende at vi blir truet, nettopp fordi vi viser samhold og står sammen, tilføyer han.

DBUs kommunikasjonssjef Jakob Høyer forstår ikke Kjærs påstand om at forbundet ikke er interessert i å inngå en kollektiv avtale.

- Det er rett og slett ikke riktig. Vi har de siste dagene forhandlet om en kollektiv avtale. Så premisset for uttalelsene hans er misforstått, sier han.

Lørdag kom det melding om at partene i konflikten er enige om å gjenoppta forhandlingene.

- Jeg kan bekrefte at det er avtalt et forhandlingsmøte klokken 17 i morgen. Hvor det blir, har vi ikke fått på plass ennå, sa en av spillerne i det danske lagets spillerutvalg, Simone Boye, lørdag.

Den tidligere avtalen for kvinnelandslaget og U21-landslaget løp ut tirsdag. Da landslaget for menn fikk en ny avtale i 2015, var det etter langvarig krangel og trusler om streik.

(NTB)