Dansk fotballspiller i kunstig koma etter lynnedslag

Tilstanden er kritisk for Jonathan Richter (24).

TRUFFET AV LYNET: Ifølge danske medier, er det Nordsjællands Jonathan Richters (foran) som ble truffet av lynet under en treningskamp i Hvidovre mandag.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Aris Messinis
TRUFFET AV LYNET: Ifølge danske medier, er det Nordsjællands Jonathan Richters (foran) som ble truffet av lynet under en treningskamp i Hvidovre mandag.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Aris MessinisVis mer

Den 24-årige danske fotballspilleren Jonathan Richter ligger i kunstig koma etter å ha blitt truffet av et lynnedslag under en treningskamp. Tilstanden er kritisk.

24-åringen spiller for superligaklubben Nordsjælland. Han ble truffet av lynnedslaget under treningskamp mot Hvidovre mandag, melder ekstrabladet.dk - se video HER.

Spilleren fikk hjertemassasje på stedet og var ikke ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus. På sykehuset ble han lagt i kunstig koma for å skåne kroppen hans mest mulig.

— Han fikk et alvorlig hjertestans og nå er han nedkjølt til 34 grader for å holde kretsløpet stabilt. Han blir holdt i kunstig koma og tilstanden er kritisk, sier Brian Munck, innsatsleder for politiet, til bt.dk.

— Hodet eller brystet
Lynnedslaget traff Richter i brystet eller hodet, opplyser innsatslederen.

Spillerne som opplevde hendelsen ble raskt tilbudt hjelp av to krisepsykologer som kom til stedet. Minst to andre spillere ble også rammet av lynnedslaget, men de kom fra det hele uten større skader.

Ledere og spillere i Nordsjælland samlet seg senere mandag i Farum der de mottok krisehjelp.

Spiller med tvillingbroren
Richter er til vanlig fast inventar i Nordsjælland-laget, men spilte treningskamp med reservene mandag ettersom han ikke startet helgens serieåpning mot FC København.

Tvillingbroren hans, Simon, spiller sammen med ham i Nordsjælland. De har begge vært i klubben i fire år. Jonathan har spilt 79 førstelagskamper for klubben.

Familien hans samlet seg på sykehuset kort tid etter at han ble fraktet dit.

(NTB)