Dansk gullrush tørket inn, ga konflikter, krangling og uro

De før så «jernhårde danske håndballadies» er blitt til ganske slappe fisker. Danmark står helt uten gull i OL, VM og EM siden 2004 og titter misunnelig mot Norge.

SLITER: Danmark og Anne Mette Hansen er i kne og borte som markant håndballnasjon for damer. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
SLITER: Danmark og Anne Mette Hansen er i kne og borte som markant håndballnasjon for damer. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nå er danskene likevel videre til hovedrunden i EM og kanskje også med full poengpott.

Da venter blant andre Norge på dem. Det får Danmark til å smågrøsse bare ved tanken. For det danske laget er milevis unna den kvaliteten som skremte alle i perioden 1994 (EM-gull) til 2005.

– Et av de helt store problemene er at Danmark ikke siden Kathrine Fruelund har hatt en ekstraordinær internasjonal stjerne. Det var henne som nesten alene skaffet Danmark OL-gull i 2004 med 14 mål i finalen mot Sør-Korea, sier TV-kommentator Thomas Kristensen i dansk TV 2.

Tre kjappe

Før det var Danmark velsignet med Anja Andersen og et lite hoff bak henne. Stjerneproduksjonen har nå tørket nesten helt opp.

Kristensen er det store mediale håndballnavnet i Danmark på snart 20. året. Han har sett topper og de siste årene dype daler.

Danskene vant OL og EM i 1996 og VM året etter. En trippel bare Norge har kopiert.

I 2000 kom en ny olympisk tittel. 2002 ga EM-gull på hjemmebane før OL-triumfen i 2004. Siden da har det vært tilnærmet bråstopp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer