Dansk gulvtrøbbel

Gro Hammerseng og Norge skal etter planen spille på et gulvunderlag i håndball-EM som danske brannmyndigheter i går nektet brukt på grunn av stor brannfare.

Det europeiske håndballforbundet (EHF) har foreløpig sagt nei til å imøtekomme kravet til Dansk Brandteknisk Institut, og i øyeblikket hviler det dermed stor usikkerhet rundt arrangementet bare fire dager før Norges åpningskamp mot Spania fredag.

I verste fall spekuleres det på at hele håndball-EM blir flyttet til et annet land. Eller enda verre: At det blir avlyst, om EHF velger å stå på sitt krav at det aktuelle gulvet skal benyttes.

Er brukt tidligere

- Gulvet er langt mer brennbart enn alminnelige gulvtepper. Vi kan simpelthen ikke godkjenne det, sier avdelingsleder Hans Jørgen Salomonsen fra Århus Brandvæsen til dansk TV2.

EHF, på sin side, viser til at gulvet er benyttet ved seks tidligere mesterskap, sist under håndball-VM i Sverige for snart ett år siden.

Søren Høg Thomsen, formann i det danske håndballforbundet, påpeker at de har tre andre godkjente underlag. Spørsmålet er om EHF går med på å endre gulv. De har igjen forpliktelser i sine avtaler.

På spørsmål om han vil godkjenne spill på et gulv som danske myndigheter ikke tillater brukt, svarer han:

- Nei, det vil jeg ikke. Det er mine sikkerhetsfornemmelser for store til.

- Umulig å flytte

President Karl-Arne Johannessen i Norges Håndballforbund ser ingen annen utvei i denne saken enn at EHF bøyer av og godkjenner bruk av et underlag danske brannmyndigheter godkjenner.

Han har ingen tro på at mesterskapet kan bli flyttet.

- Dansk lov må gå foran EHF. Og det vil nærmest være umulig å flytte et så stort mesterskap bare et par dager før det begynner. Det er for seint å tenke på hoteller, transport, billetter og alt annet andre steder nå, sier Karl-Arne Johannessen til Dagbladet.

Han synes videre det er oppsiktsvekkende at det i det hele tatt lages så brannfarlige gulv.

EM-TVIL: Gro Hammerseng og de norske håndballjentene spiller åpningskamp i EM på fredag, hvis gulvene blir godkjent.