Dansk hån: - Helt borte

Casper Ruud tapte den helskandinaviske duellen mot Holger Rune.

UTE: Casper Ruud røk ut av Italian open. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / NTB
UTE: Casper Ruud røk ut av Italian open. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Casper Ruud tok ledelsen, men danske Holger Rune våknet skikkelig og slo nordmannen ut av semifinalen i Masters-turneringen i tennis i Roma.

20 år gamle Rune vant kampen med settsifrene 6-7 (2-7), 6-4, 6-2.

- Han er helt borte, sa danske TV 2s tennis-ekspert Henrik Jensen halvveis ut i det tredje og avgjørende settet.

Turneringen i den italienske hovedstaden har vært god for Ruud, som har tatt seg til semifinale tre ganger medregnet årets utgave. I 2020 og 2022 tapte han for veteranen Novak Djokovic. I år fikk han en god start på kampen med seier i første sett, men deretter ble den unge dansken for sterk på grusen i Roma.

Ruud har én gang tidligere spilt tittelkamp i Masters1000. 24-åringen tapte for spanske Carlos Alcaraz i Miami i fjor.

Rune møter enten russiske Daniil Medvedev eller greske Stefanos Tsitsipas i søndagens finale. De to spiller senere lørdag. Rune tapte tidligere i år finalen i Monte-Carlo Masters mot Andrej Rublev. Han vant Masters-turneringen i Paris i fjor.

Fjoråret var en enorm opptur for Ruud med to Grand Slam-finaler og finale i ATP-sluttspillet. Det startet med en god turnering i den italienske hovedstaden.

Ruud og Rune måtte ut i tiebreak i det første settet etter at de begge holdt egne servegame hele veien til 6-6. Der fikk Ruud en god start med et brudd og ledet tidlig 4-0. Deretter tok han seieren 7-2 og var ett sett unna finaleplass i den italienske hovedstaden.

Slo tilbake

I annet sett brøt Ruud dansken og tok ledelsen 3-2, men etterpå utlignet Rune bruddet. Dansken gikk deretter opp til 5-4 og tok settseieren da han igjen brøt Ruud.

Dermed måtte duellantene inn i et siste og avgjørende sett. Der tok Rune kommandoen og utnyttet omtrent alle feil Ruud gjorde. På stillingen 2-1 til Rune gjorde nordmannen en dobbeltfeil på egen serve og ble brutt.

Deretter ble veien for lang for Ruud, som ikke greide å komme tilbake.

Nordmannen hadde vunnet alle fire kampene mot Rune foran lørdagens semifinale. Rune har levert et kjempeår på ATP-touren og bykset på verdensrankingen.

Det regnet godt i Roma lørdag ettermiddag, men ikke nok til å sette spillet på pause. Været har skapt hodebry for arrangøren nesten hele uken.

Krangel

Ruud og den 20 år gamle danske tennisstjernen hadde ikke møttes siden kvartfinalen i Roland-Garros for nesten ett år siden. I etterkant av oppgjøret fulgte en heftig krangel etter at Ruud vant kampen.

De har begge uttalt i etterkant at de har skværet opp, og foran semifinalen i Roma meldte Ruud at de skulle prøve å «gjøre det litt mer vennlig denne gangen».

Rune har hittil i karrieren til tider vært en hissigpropp på tennisbanen, men lørdag holdt han seg forholdsvis rolig hele kampen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer