Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dansk håndballess sto fram som lesbisk som 18-åring

- Det var som om en stein forsvant fra skuldrene mine.

GÅR FORAN: Danskene setter sin lit til Kristina Kristiansen når håndball-VM i Serbia kastes igang på lørdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
GÅR FORAN: Danskene setter sin lit til Kristina Kristiansen når håndball-VM i Serbia kastes igang på lørdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): På lørdag braker det løs i med håndball-VM i Serbia.

Norge er som vanlig en av de store medaljekandidatene, og kaster igang mesterskapet lørdag kveld mot Spania. Det samme gjør Danmark.

En av danskenes største stjerner heter Kristina Kristiansen, og inntil for seks år siden gikk hun rundt og bar på en hemmelighet av det store slaget.

Lettelse Selv om familien hennes kanskje hadde merket det, hadde hun ikke fortalt til noen at hun foretrakk jenter framfor gutter.

- Det var først da jeg flyttet til Holstebro at jeg fortalte det, så jeg var vel 18 år. Men mine foreldre har jo alltid visst det og kunne merke det på meg, de vet alt. Alle aksepterte det fullstendig, så det har vært veldig godt for meg sier hun til Ekstrabladet.

Lettelsen Kristiansen følte etter at hun hadde delt nyheten, var som hun selv sier «ubeskrivelig». Hverdagen ble plutselig en helt annen.

- Det var som om en stein forsvant fra skuldrene mine. Jeg slapp unna en masse små løgner. I familieselskapene slapp jeg unna spørsmål som «Nå, hvordan går det med guttene og slikt?», sier hun.

Takk til familie og venner Hun takker også familien sin og vennene sine for at de var så forståelsesfulle.

- Ja, jeg fikk en kjæreste, og det ville jeg jo gjerne vise til folk. Så jeg sendte en beskjed til familie og venner om at jeg likte jenter, og at jeg håpet de stadig elsket for den jeg var. Så veltet det inn med svar, og ikke ett av dem var negative, sier Kristiansen.

Kristiansen og resten av det danske laget åpner mesterskapet mot kina på lørdag.

Norge kan ikke møte de danske jentene før tidligst i en kvartfinale.