Dansk hets mot Semb

Ei dansk avis mener Nils Johan Semb står for «Europas verste spillestil», og får støtte av Danmark-stjernen Ebbe Sand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er utrolig at Norge fortsetter med å spille «Drillo-fotball». De har ballspillere og kvaliteter til å spille flott fotball. Jeg fatter ikke at de spiller så defensivt med de spillerne de har, sier Ebbe Sand i et intervju med Horsens Folkeblad.

B.Ts sportssjef Peter Brüchmann går enda lenger i en kommentar i dag. Han mener Norges Fotballforbund må få takk fra Danmark - fordi de satser på Semb foran den viktige EM-kvalikstarten.

- Danmark skal være lykkelige for at det norske fotballforbundet beholdt toppluetrener Semb og Europas verste spillestil, skriver kommentatoren.

Dødssyk fotballforståelse

Det er ikke noe galt med de norske spillerne, skriver Brüchmann, og nevner Erik Mykland og Ståle Solbakken som spillere han har beundret i dansk seriespill.

Dansken mener Semb er årsaken til at Norge ikke får det til, og forstår ikke hvorfor han fikk overta gummistøvlene etter Egil Drillo Olsen.

- Likheten mellom de to - Semb og Drillo - er en dødssyk fotballforståelse, hvor manøvren går ut på å dempe størst mulig fotballpotensiale ned til den høyest tenkelige kynisme og minst mulig kreativitet. Forskjellen er at Drillo hadde suksess med det. Det har Semb ikke.

Kommentatoren trekker fram at Norge spilte tre kamper under EM uten å spille seg fram til eneste målsjanse.

Landslagsmørket

- Hvis Norge slipper talentene løs, kan man bare håpe på seier til det beste lag. Viser det seg omvendt, at Norge og Semb tar enda et skritt ned i landslagsmørket, kan man bare si én ting til den norske fotballedelse: Takk - av hjertet takk!

Stabæk-spiller Peter Sand, tvillingbror av Ebbe, sier til Dagbladet i dag at Norge har mange bra offensive spiller, men tviler på om Semb vil angripe.

- Jeg er spent på om de bevisst eller ubevisst trekker seg tilbake på banen.

KRITISK: Den danske fotballstjerna Ebbe Sand synes ikke Norge er spesielt flinke i fotball lenger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer