UTESTENGT: Den danske curlingspilleren Helle Simonsen er utestengt i 15 måneder etter at hun testet positivt på et naturmiddel som står på WADAs dopingliste. Foto: Fotograf Niels Husted/Scanpix 2016
UTESTENGT: Den danske curlingspilleren Helle Simonsen er utestengt i 15 måneder etter at hun testet positivt på et naturmiddel som står på WADAs dopingliste. Foto: Fotograf Niels Husted/Scanpix 2016Vis mer

Dansk idrettsprofil prøvde å bli gravid. Ble dopingtatt: - Sjokkert

Curlingspiller Helle Simonsen utestengt i 15 måneder.

(Dagbladet): 31 år gamle Helle Simonsen har vært på det danske curlinglandslaget siden hun var tenåring og har deltatt i hele 13 mesterskap. Høydepunktet var bronsen fra EM i 2007.

Den største nedturen kom i februar da hun avga en positiv dopingprøve, all den tid hun tok et urtemiddel som står på WADAs dopingliste.

Nå har hun fått dommen. Simonsen blir utestengt i 15 måneder, melder insidethegames.biz, gjengitt av danske Ekstra Bladet.

Både Simonsen og det danske curlingforbundet har forsøkt å forklare seg med at curlingprofilen har diagnosen polycystisk ovariesyndrom.

Det innbefatter hormonell ubalanse og påvirker kroppen på flere måter, blant annet menstruasjonen, eggløsningen, hårvekst i ansikt og kropp og huden.

- Jeg ble sjokkert Det kan være vanskeligere å bli gravid fordi du ikke har eggløsning regelmessig, ifølge helsenorge.no. Simonsen hevder at hun tok urtemiddelet for å bli gravid.

Men i stedet for å få barn, har Simonsen nå fått en dopingdom på 15 måneder. I tillegg er 4.-plassen som Danmark kapret i EM i november, blitt annullert. 

Verken det danske curlingforbundet eller Simonsen har uttalt seg etter at dopingdommen ble besluttet. Da Simonsen avga den positive dopingtesten, sa hun følgende til dansk TV 2:

- Jeg ble sjokkert da jeg fikk vite det. Jeg var ikke oppmerksom på at dopingmiddelet fantes i urtemiddelet jeg tok. Jeg har selvsagt ikke tatt det for å oppnå en fysisk fordel. Det trenger man ikke i denne sporten, forklarer Simonsen.

Doping i curling hører sjeldenhetene til, men i 2013 ble kanadieren Matt Dumontelle utestengt i to år for å ha tatt anabole steroider. Nå må Simonsen sitte på sidelinjen i 15 måneder.

VILLE HA BARN: Helle Simonsen ville bli gravid, men endte opp med å avgi positiv dopingprøve. Foto: AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
VILLE HA BARN: Helle Simonsen ville bli gravid, men endte opp med å avgi positiv dopingprøve. Foto: AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC Vis mer