Dansk keeperlegende er død

Lars Høgh (62) sovnet stille inn i onsdag kveld.

GÅTT BORT: Lars Høgh gikk bort onsdag 8. desember. Foto: Ritzau Scanpix
GÅTT BORT: Lars Høgh gikk bort onsdag 8. desember. Foto: Ritzau Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere danske landslagskeeperen Lars Høgh er død. Det bekrefter det danske fotballforbundet på Twitter. Han ble 62 år gammel.

- Vi har mistet en stor personlighet, en nær kollega, en god venn og mest av alt et helt fantastisk menneske. Alle tanker går til Lars sin familie i denne vanskelige tiden, skriver det danske forbundet.

Høgh har kjempet mot kreft i bukspyttkjertelen siden 2018.

Danske B.T. skriver at familien opplyser at han sovnet inn onsdag kveld.

- Det er med ubeskrivelig sorg, at vi må meddele at vår høyt elskede, livsglade og alltid positive Lars har sovnet stille inn i aften, skriver familien ifølge avisa.

Høgh spilte hele sin aktive karriere for danske OB og er regnet som en av klubbens største legender. Etter spillerkarrieren har Høgh jobbet som keepertrener for det danske landslaget og OB.

Danmarks landslagssjef Kasper Hjulmand hyller Høgh.

- Kjærlig, omsorgsfull, optimistisk, blid, nysgjerrig, leken, ærlig og raus. For meg en enorm inspirasjon og et forbilde. Han personifiserer ånden til landslaget vårt. Ambisiøs og sjenerøs. Lars, du vil alltid være med oss. , skriver den danske landstreneren på det sosiale mediet LinkedIn ifølge B.T.

For noen måneder siden, da det danske landslaget spilte VM-kvalifiseringskamp mot Israel, var han for syk til å delta. Da kom den danske fansen med en rørende hyllest. På tribunen hadde de laget en banner med hans navn med to hjerter rundt.

- Det var rørende, og gir sinnssykt mye motivasjon til å strekke seg litt lenger for å kunne komme tilbake, sier Høgh, som fikk 817 kamper for OB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer