Dansk kulestøter får OL-sølv etter ni år

- Det er klart det kjennes litt rart.

FÅR SØLV ETTER NI ÅR: Årsaken er at vinneren i 2004, ukraineren Turij Bilonogs, ble tatt for doping, og dermed blir amerikaneren Adam Nelson gullvinner, mens danske Joachim Olsen får sølv. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix
FÅR SØLV ETTER NI ÅR: Årsaken er at vinneren i 2004, ukraineren Turij Bilonogs, ble tatt for doping, og dermed blir amerikaneren Adam Nelson gullvinner, mens danske Joachim Olsen får sølv. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB ScanpixVis mer

Den danske kulestøteren Joachim B. Olsen tok bronse i OL i Aten i 2004. Nå bytter han ut denne medaljen med en sølvmedalje.

Årsaken er at vinneren i 2004, ukraineren Turij Bilonogs, ble tatt for doping, og dermed blir amerikaneren Adam Nelson gullvinner, mens danske Olsen, som nå er blitt politiker, får byttet inn sin bronsemedalje med en sølv.

Joachim B. Olsen sier han selvsagt er glad for å få en sølvmedalje han virkelig har fortjent, men samtidig er han litt ergerlig over at han ikke fikk sølvmedaljen allerede for ni år siden, i forbindelse med lekene i Aten.

- Det er klart det kjennes litt rart. Jeg ville helst fått medaljen der nede i 2004, men det er en medalje jeg rettmessig fortjener, så jeg er selvsagt stolt av å være sølvvinner i OL, sier dansken.

Han sier også at han er svært glad på Adam Nelsons vegne. De to var harde konkurrenter, men er i dag svært gode venner.

(NTB)