Dansk landslagsmann skjeller ut Tom Nordlie

- Jeg vil nesten ikke kalle ham fotballtrener.

ER MED I TROPPEN MOT NORGE: Men det er mindre enn to år siden Daniel Wass var benkesliter i Fredrikstad under Tom Nordlie. Her er han i aksjon mot Ashley Cole og England tidligere i år. Foto:  (AP Photo/Lars Poulsen)
ER MED I TROPPEN MOT NORGE: Men det er mindre enn to år siden Daniel Wass var benkesliter i Fredrikstad under Tom Nordlie. Her er han i aksjon mot Ashley Cole og England tidligere i år. Foto: (AP Photo/Lars Poulsen)Vis mer

(Dagbladet): Daniel Wass er med i den danske troppen som møter Norge på Ullevaal kommende lørdag.

I 2009 ble 21-åringen lånt ut fra Brøndby til Fredrikstad etter å ha fått klar beskjed av treneren om at han ikke var god nok for laget.

Men ifølge Wass var ikke situasjonen særlig lystigere i Plankebyen. Tom Freddy Aune var vikarierende hovedtrener for en sykmeldt Anders Grönhagen da dansken kom til klubben, men med nedrykksspøkelset hengende over seg hentet klubbledelsen inn Tom Nordlie som redningsmann.

- Skjebnen ville ha det til at treneren fikk sparken like etter at jeg kom. I stedet fikk vi Tom Nordlie, selv om ingen av spillerne ønsket det, sier han til danske BT, ifølge onside.dk.

Wass spilte en snau halvtime i Nordlies første kamp som FFK-sjef, i 0-2-tapet borte mot Tromsø. Etter det spilte han ikke ett minutt i de neste kampene mot Vålerenga, Strømsgodset, Lillestrøm, Stabæk, Odd Grenland og Molde. I den siste tippeligakampen mot Lyn (5-0-seier) spilte han hele kampen, før han var tilbake på benken da Fredrikstad rykket ned med 0-2 mot Sarpsborg 08.

Wass er bitende i sin karakteristikk av Tom Nordlie.

- Mannen (Tom Nordlie, journ.anm.) var en «skidt» person og en idiot i jobben sin. Jeg vil nesten ikke kalle ham fotballtrener, sier han.

I en sms til Dagbladet skriver Nordlie at han «kun har positive ting å si om Wass». Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Nordlies trenergjerning i Fredrikstad tok for øvrig slutt etter fem måneder, noe klubbledelsen understreket var av økonomiske årsaker.

- Det er vesensforskjell på å gå av av økonomiske årsaker og andre årsaker. Det har med vår integritet og omdømme å gjøre, sa Nordlie selv.

BLIR ANGREPET: -  Jeg har bare positive ting å si om ham, svarer Nordlie på kritikken fra Daniel Wass.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BLIR ANGREPET: - Jeg har bare positive ting å si om ham, svarer Nordlie på kritikken fra Daniel Wass. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer