Dansk landslagssjef mener Holøs burde spilt i NHL

Sverige-proffen imponerer i VM.

GOD NOK FOR NHL?: Norges Jonas Holøs hylles etter innsatsen så langt i VM i Sverige. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GOD NOK FOR NHL?: Norges Jonas Holøs hylles etter innsatsen så langt i VM i Sverige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Norge - Danmark 6-2

Jonas Holøs fortsetter å imponere i ishockey-VM. Ishockeyekspertene lurer hvorfor han ikke spiller i NHL.

Den danske landslagstreneren svenske Per Bäckman og mange andre ishockeyeksperter i Sverige skjønner ikke hvorfor Holøs spiller i en annen liga på den andre siden av Atlanteren.

- Jeg setter pris på de kommentarene der, men jeg har kontrakt ett år til i Vaxsjö så jeg går ut fra det, forklarer Jonas Holøs til NTB.

Holøs spilte i fjor for Colorado Avalanche, men fikk etter hvert lite spilletid og ble flyttet ned til farmerligaen. Det var nettopp mer spilletid som gjorde at Holøs valgte svenske eliteserie denne sesongen.

Landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen, som har flere sesonger bak seg i Columbus Blue Jackets og Philadelphia Flyers, mener at hvis Holøs spiller som han gjør nå får han ingen problemer med istid i NHL.

GOD: 
Jonas Holøs har imponert i VM. Blant annet den danske landslagssjefen mener nordmannen burde spilt i verdens beste hockeyliga.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GOD: Jonas Holøs har imponert i VM. Blant annet den danske landslagssjefen mener nordmannen burde spilt i verdens beste hockeyliga. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Han manglet kanskje også litt selvtillit da han spilte i Colorado. Så lenge han er draftet så får han ikke noe annet en enveiskontrakt. Det vet jeg alt om, sa Tollefsen.

- Får jeg tillit, får man selvtillit også. Da får tryggheten til å finne ut av ting. Jeg må innrømme at jeg ikke var noe særlig bra i treningskampene før VM, men Roy og «Stubben» hadde troen på meg og visste at jeg hadde trent hardt, og at jeg derfor var litt sliten i kropp og bein og alt mulig. Vi har truffet formtoppen bra, og da kommer også tilliten og selvtilliten, sa 24-åringen fra Sarpsborg.

Mot Danmark tirsdag i en kamp uten den helt store tenningen gjorde han 4-0-målet.

- Jeg føler at vi kanskje har mer å gå, men vi gjør akkurat det vi må. Vi skrudde på tempoet litt i midtperioden og fikk de målene vi trengte. Da blir det bra, sa Jonas Holøs til NTB.

(NTB)