KLAR FOR RBK: Tobias Mikkelsen har skrevet fireårskontrakt med Rosenborg. Her i aksjon mot Portugal under EM-sluttspillet i fjor. Foto: DARKO VOJINOVIC, AP / NTB SCANPIX
KLAR FOR RBK: Tobias Mikkelsen har skrevet fireårskontrakt med Rosenborg. Her i aksjon mot Portugal under EM-sluttspillet i fjor. Foto: DARKO VOJINOVIC, AP / NTB SCANPIXVis mer

Dansk landslagsving fra Bundesliga til RBK

Tobias Mikkelsen har skrevet fireårskontrakt.


(Dagbladet): Rosenborg bekreftet på en pressekonferanse i kveld at de har skrevet fireårskontrakt med den danske landslagsvingen Tobias Mikkelsen.

26-åringen kommer fra bunnlaget i Bundesliga, Greuther Fürth, hvor han fikk lite spilletid i høst etter overgangen sist sommer.

Mikkelsen var med i den danske EM-troppen i fjor, og fikk tre innhopp.

- Han kan spille på begge kantene. I Nordsjælland spilte han mest på venstre, mens han har spilt mest høyre på landslaget. Han er høyrebeint, har stor fart og går i bakrom. I tillegg kan han ta seg forbi motstanderen med ball på egen hånd. Han er en meget spennende spiller som vi tror passer inn godt her, sier Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun til klubbens nettside.

Dansken gleder seg til å komme i gang i Rosenborg.

- Jeg er en ydmyk person som har litt fart i føttene og kan drible. Så skal jeg forhåpentligvis score noen mål, sier han til RBK.no.

Han er også vant til 4-3-3-formasjon som Per Joar Hansen ønsker å bruke.

- Ja, det må man si. Jeg har spilt i den formasjonen både i Nordsjælland og på det danske landslaget, så det passer meg bra, sier Mikkelsen.