Fotball-EM

Dansk legende: - En skandale

Legende går hardt ut mot coronarestriksjonene som hindrer danske fans i å dra til Wembley onsdag.

IRRITERT: Den danske legenden Ole Bjur mener det er forkastelig at danske fans ikke blir å se på Wembley. Foto: Ritzau Scanpix
IRRITERT: Den danske legenden Ole Bjur mener det er forkastelig at danske fans ikke blir å se på Wembley. Foto: Ritzau Scanpix Vis mer
Publisert

Fotball-EM 2021

EM-program

Danskene tok seg sensasjonelt videre fra kvartfinalen i EM, og skal på onsdag spille semifinale mot England på Wembley i London.

Med det er bare et problem. På grunn av strenge reiserestriksjoner mellom Danmark og Storbritannia, vil det være umulig for danske supportere å rekke kampen, da må man i så fall allerede være på plass i den engelske hovedstaden.

Reglene sier nemlig at man må være ti dager i karantene ved innreise til Storbritannia.

Det får den danske legenden Ole Bjur til å se rødt.

- Det er en skandale. Spesielt når vi må møte England. Det gir dem en stort hjemmefordel. På alle måter synes jeg det er urimelig at man ikke kan ordne det slik at vi får sende noen der borte som kan skape en stemning, sa Ole Bjur når han gjestet fotballpodkasten til danske BT.

Det tolvte mann

Etter den spesielle resien Danmark har hatt dette mesterskapet, er det vanskelig å se for seg at danskene hadde klart å komme like langt uten støtten fra den tolvte mann på tribunen.

Etter at Danmark sikret semifinalebilletten, poengterte keeper Kasper Schmeichel nettopp hvor viktig supporterne er for dem.

– Hva skal man si? Det er fint at det er så mange her. Vi er sinnssykt takknemlig. Vi snakket om det i garderoben. Vi ville gjøre dem stolte og det syns jeg vi gjorde, sa Schmeichel.

Bjur, som selv har tre landskamper for Danmark, sa videre i podkasten at han synes lite om at England får fordelen ved å spille på hjemmebane.

- Det er jo EM. England skal ikke ha en rendyrket hjemmebanefordel, som de vil få i dette tilfellet på grunn av noen coronarestriksjoner, sa Brøndby-legenden.

KAOS: I København tar det av etter danskenes kvartfinaleseier. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Våkn opp, Boris

Også Danmarks landslagssjef Kasper Hjulmand rister på hodet om avgjørelsen om å ikke la supporterne slippe inn i landet. Ifølge B.T kaller den danske sjefen på Englands statsminister Boris Johnson, som han mener må våkne opp.

- Vi må håpe at Boris Johnson våkner opp og gir adgang til tusenvis av danske fans. Jeg håper det er mange som får lov.

Det danske fotballforbundet skriver på Twitter lørdag kveld at de fortsatt håper på flere supportere på Wembley.

Det danske fotballforbundet skrev på Twitter lørdag kveld at de fortsatt håpet på flere supportere på Wembley.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer