Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dansk munnkurv

De danske landslagsspillerne har fått munnkurv av landslagssjef Morten Olsen.

Den danske treneren er lei alt maset i mediene om «Slaget i Parken», og journalistene kan ikke forvente ordkrig fra den danske gjengen.

- Jeg har sagt at nå skal alt handle om fotball, og bare fotball, i dagene som kommer. Alt annet overlater vi til dere, sa Morten Olsen og pekte på de fremmøtte journalistene.

Det danske landslaget møttes mandag til den siste oppkjøringen foran EM-møtet med Norge lørdag 7. juni.

- Vi skal bare diskutere fotball. Dere kan mene at fotballen har bruk for den slags (ordkrig og hets), og jeg har egentlig ingen problemer med det. Men mine spillere svarer på spørsmål om fotball, og skal siteres for det de har sagt.

Olsen har bedt sine spillere unngå provokasjoner og angrep mot det norske landslaget spesielt og Norge generelt. En norsk journalist ville vite om de danske spillerne får lese aviser?

- Danmark er et demokratisk land, det gjelder også på landslaget. Vi har ikke noe diktatur her, sa Olsen.

Munnkurven ble tydeliggjort da den danske midtbaneterrieren Thomas Gravesen svarte gjennomtenkt og diplomatisk.

- Norge er gode til det de gjør, så kan andre få diskutere om det er godt eller dårlig. Resultatet teller, spillestilen er egentlig helt likegyldig. Norge kan være riktig giftige, og det er en viktig kamp, sa Gravesen.

Han la til at han ikke synes det gjør noe med litt polemikk før store kamper.

- Det er vi vant til fra utlandet. Det er to av verdens beste lag som møtes lørdag (!?), derfor blir det litt psykologisk. Spillerne tar det som det er, og bryr oss egentlig ikke om det.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media