Dansk nødhjelp som bestilt

Danmark gjorde jobben, rappet ett poeng fra Bosnia-Hercegovina og opprettholdt det norske håpet om en EM-sluttspillplass.

Danmark vant gruppe 2 med 1-1 i Sarajevo lørdag. Samtidig sørget laget med poengplukkingen for at Norge tok 2. plassen i puljen og dermed får omspill om retten til å spille EM i Portugal neste år. For hjemme i Oslo ble det norsk 1-0-seier over jumbolaget Luxembourg.

Danmark gikk offensivt ut og angrep Bosnia-Hercegovina, som visste de ikke hadde råd til å avgi poeng. 12 minutter ut i kampen slo Thomas Gravesen ballen mellom beina på Muhamed Konjic og sendte Martin Jørgensen på løp gjennom hjemmeforsvaret. Udinese-spissen fyrte løs fra 15 meters hold og sendte Danmark til himmels med 1-0.

Bosnierne fikk omsider stagget aggressive dansker og slo tilbake 39 minutter ut i kampen. Hasan Salihamidzic la inn foran mål, og på femmeteren sto Elvir Bolic klar og stanget inn utligningen bak Aston Villa-keeper Thomas Sørensen.

Hjemmelaget presset hardt i 2. omgang og sendte innpå angrepsspillere mot slutten av kampen, men danskene sto imot og hjalp Norge til omspillet om en EM-sluttspillplass.

(NTB)