GULLVINNER: Lasse Norman Hansen må finne seg i dopinganklager når han er ute og sykler på landeveien. Her på tregulv i OL-velodromen i London. Foto: REUTERS / Stefano Rellandini / NTB SCANPIX
GULLVINNER: Lasse Norman Hansen må finne seg i dopinganklager når han er ute og sykler på landeveien. Her på tregulv i OL-velodromen i London. Foto: REUTERS / Stefano Rellandini / NTB SCANPIXVis mer

Dansk OL-helt får EPO-tilrop fra bilister

Hetses på sykkelsetet.

Lasse Norman Hansen ble OL-helt i Danmark med gull i banesykling i fjor, men han må ofte tåle slengbemerkninger om doping.

Hansen tråkket inn til gull i omnium i velodromen under London-OL i fjor sommer. Det ga ham stjernestatus i Danmark, men når han trener på landeveien i hjemlandet, hører han stadig tilrop om doping.

- Jeg blir rasende når jeg for eksempel under trening blir møtt av en bilist som roper «EPO» etter meg. Det skjer faktisk ganske ofte, forteller Hansen.

- Jeg vet ikke om det irriterer meg at det blir ropt «Bjarne Riis» etter meg. Det blir ropt «Bjarne Riis» mye. Det blir også ropt mye om EPO og så videre etter meg og mine treningskamerater. Det irriterer meg veldig.

TOK SØLV I VM I VINTER: Norman Lasse Hansen (t.v) får hånende tilløp under øktene. Det irriterer voldsomt. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko / NTB SCANPIX
TOK SØLV I VM I VINTER: Norman Lasse Hansen (t.v) får hånende tilløp under øktene. Det irriterer voldsomt. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko / NTB SCANPIX Vis mer

Flere tidligere danske stjernesyklister har innrømmet dopingmisbruk som aktive. Hansen mener den nye generasjonen med ryttere har en annen holdning til doping.

- Det er en annen sport nå enn det har vært tidligere. Folk tramper bare på sporten. Jeg kan egentlig forstå det, samtidig som jeg blir lei for det, sier Hansen.

Etter OL-gullet har Hansen også tatt VM-sølv i omnium, og han var med på det danske laget som tok VM-bronse på 4000 meter forfølgelsesritt for lag.

(NTB-Ritzau)