Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dansk plan før håndball-VM: - Vi skal takle mer

Varsler superforsvar.

TØFFE DANSKER: Historisk har ikke offensivt forsvarsspill vært en suksessformel for Danmarks håndballjenter. Landslagstrener Klavs Bruun Jørgensen bryr seg ikke om fortiden. Foto: EPA/ALBERTO MORANTE
TØFFE DANSKER: Historisk har ikke offensivt forsvarsspill vært en suksessformel for Danmarks håndballjenter. Landslagstrener Klavs Bruun Jørgensen bryr seg ikke om fortiden. Foto: EPA/ALBERTO MORANTE Vis mer

Historisk har ikke offensivt forsvarsspill vært en suksessformel for Danmarks håndballjenter. Landslagstrener Klavs Bruun Jørgensen bryr seg ikke om fortiden.

Verken Ulrik Wilbek eller Jan Pytlick maktet å innføre et offensivt, høytstående dansk forsvarsspill med hell. Et flatt 6-0-forsvar har i lang tid vært oppskriften for de rødhvite.

Under VM på hjemmebane som starter 5. desember blir det endring på det, og Bruun Jørgensen er trygg på valget han har gjort.

- Vi skal takle mer og være mer aggressive. Vi skal presse motstanderen hardt, for da er muligheten større for at de gjør feil, sier treneren til nyhetsbyrået Ritzau.

Den nye treneren har gjort forsvarsspill til førsteprioritet.

- Internasjonalt er det flere og flere kvinner som kan skyte fra distanse, så man kan ikke bare bli stående flatt i forsvar. Framtidens håndball byr på langt flere mann-mot-mann-dueller enn tidligere. De situasjonene skal vi være bedre til å håndtere, sier han.

Larvik- og Danmark-målvakt Sandra Toft deler trenerens tro på den nye taktikken.

- Klavs og Søren (Herskind, assistent) er trygge på at vi klarer dette. Det gir masse selvtillit og tro på det, sier hun.

Danmark starter mesterskapet med kamp mot Japan i gruppe A. Norge kan ikke møte danskene før tidligst i en kvartfinale. Dersom Norge og Danmark vinner sine grupper, er første sjanse for et møte mellom rivalene i finalen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media