MÅ I RETTEN: Det ble holdt mange møter på Lerkendal uka etter påske. Til slutt bestemte klubbledelsen seg for at de ville åpne døra for Nicki Bille Nielsen igjen. Men det kan endre seg hvis det blir dom i Danmark Foto: Ole Morten Melgård
MÅ I RETTEN: Det ble holdt mange møter på Lerkendal uka etter påske. Til slutt bestemte klubbledelsen seg for at de ville åpne døra for Nicki Bille Nielsen igjen. Men det kan endre seg hvis det blir dom i Danmark Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

Dansk politi trekker uttalelse om tiltale mot Bille

Var siktet for vold.

NB: Etter at denne saken først ble publisert har dansk politi trukket uttalelsen. Se nederst i saken.
 
(Dagbladet): En tredel av tippeligasesongen er unnagjort for Rosenborg. Våren har vært en sammenhengende prøvelse for seriefavorittene fra Trondheim:

I serien er de i ferd med å bli distansert av Molde og Strømsgodset, fra Lerkendal-tribunen ropes det på trenerskifte, og utenom banen har den såkalte Nicki Bille-saken krevd svært mye energi.

Klubben kunne sårt trengt en positiv nyhet nå. I stedet får de det stikk motsatte fra dansk politi:

- Saken er nå gjennomgått av våre jurister, og det vil bli reist tiltale mot Nicki Bille Nielsen, opplyser pressekontakt Sebastian Richardsen i Københavns politi til Dagbladet.

Siktet for vold Det var i påskeuka at den profilerte danske spissen var på ferie hjemme i København. Natt til langfredag ble han innbrakt av politiet, siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

26-åringen ble utelatt fra de to neste Rosenborg-kampene, og ble også bedt om å avstå fra klubbens treninger i påvente av at klubbledelsen fant ut hvordan de skulle håndtere floka: De hadde tidligere gitt ham klar beskjed om at tabbekvota var brukt opp.

Kan komme ny RBK-vurdering Nielsen har hele veien nektet for at han har gjort noe klanderverdig, utover at han innrømmer å ha drukket alkohol i forkant av hendelsen. Videoer som Dagbladet har sett, underbygger fotballspillerens forklaring om at han forholdt seg helt rolig i møtet med politiet.

Etter noen dagers hektisk møtevirksomhet ble det bestemt at Nicki Bille Nielsen får lov til å fortsette i Rosenborg, samtidig som sportslig leder Erik Hoftun sa det ville bli en ny vurdering dersom det skulle bli en fellende dom i det danske rettsvesenet.

Nå går det i alle fall mot rettssak.

- Visse utfordringer - Nå ligger hos saken hos våre anklagermyndigheter, som skal forkynne anklagen direkte overfor ham. Det er visse utfordringer rundt dette i og med at han har bostedsadresse i Norge, men det blir ikke noe stort problem, sier Sebastian Richardsen.

Han vil ikke gå i detalj om innholdet i tiltalen:

- Først når han selv mottar selve anklagen, blir det offisielt. Da kan vi også gå konkret inn på hva den handler om. Jeg forventer ikke at det tar mange dagene før han har fått forkynnelsen, da kan vi også si mer, forklarer Richardsen.

Overrasket agent Blant Nicki Bille Nielsens folk ble budskapet mottatt med undring. De hadde nemlig ikke hørt noe fra dansk politi i formiddag.

- Jeg har ikke hørt noe som helst, sier 26-åringens agent, Nikola Juric, på telefon til Dagbladet.

Noen minutter seinere ringer han opp igjen:

- Jeg har nå snakket med Nickis advokat, og heller ikke han har hørt noe. Vi syns det er meget spesielt at politiet går ut med denne informasjonen til pressen før de gir den til oss - spesielt siden vi parallelt har gått til egen sak mot politiet, sier Juric.

Like etter at Nielsens advokat ble gjort oppmerksom på politiets utspill, ønsket København-politiet å trekke sine sitater rundt tiltalen:

Siste: Skylder på misforståelse Noen minutter etter at Dagbladet.no publiserte sin sak om at dansk politi reiser tiltale mot Nicki Bille, var vi igjen i kontakt med Sebastian Richardsen:

- Det er ikke bestemt at vi skal reise tiltale. Saken er fortsatt til vurdering hos oss. Vi må ha misforstått hverandre språklig, sier Richardsen nå.

- Men hvilken anklage er det da du forteller om, som skal forkynnes for Nicki Bille Nielsen?

- Det er en eventuell anklage. Det er det som skal avgjøres nå.
 
- Men jeg spurte deg direkte, for å unngå eventuelle misforståelser, om jeg forsto deg riktig da jeg hørte at Nicki Bille Nielsen ville bli tiltalt?

- Da må vi ha misforstått hverandre. Beklager.

- Så saken kan fortsatt bli henlagt?

- Ja, det er en mulighet for det.