HAR DOPET SEG:  Nicki Sørensen innrømmer å ha dopet seg tidligere i karrieren, men påstår han har vært ren de siste ti årene. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.
HAR DOPET SEG: Nicki Sørensen innrømmer å ha dopet seg tidligere i karrieren, men påstår han har vært ren de siste ti årene. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.Vis mer

Dansk proffsyklist innrømmer doping

- Jeg angrer, sier 40-åringen.

(procycling.no): Ifølge Ekstra Bladet forsøkte Anti Doping Danmark (ADD) å dekke over Nicki Sørensens dopingbruk i den kommende dopingrapporten som offentliggjøres i morgen.

Først nektet den tidligere Tinkoff-Saxo-rytteren å kommentere saken, men nå legger han kortene på bordet.

- Jeg har dopet meg, det har jeg innrømmet fullt og helt. Det angrer jeg på, og det er en beslutning jeg skulle ønske jeg kunne endre, sier han til danske BT.

Videre avviser han at ADD skal ha forsøkt å dekke over hans dopingbruk.

- Jeg har ikke selv noen ønske om å avgi min forklaring anonymt, det vil også fremgå av rapporten. ADD vil ikke dekke over meg, det har aldri vært en del av noen avtale, fortsetter han.

40-åringen vektlegger videre at dopingen utelukkende skal ha skjedd tidlig i hans karriere, for mer enn ti år siden.

I så fall vil det innebære at han tok karrierens største seier, den 12. etappen av Tour de France i 2009, med rent blod i årene.

- Det skjedde i de tidlige årene av min karriere, mer enn ti år tilbake i tid. Det var min egen beslutning å gjøre det, og jeg kan kun henvise til ADD-rapporten når den offentliggjøres, avslutter han.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.