Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dansk seier på kongeetappen i Dauphiné

Valverde mot sammenlagtseier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrep fra alle kanter prellet av Alejandro Valverde. Spanieren tviholdt på ledelsen i etapperittet Dauphiné Libéré lørdag.

Først gikk australske Cadel Evans til angrep, så amerikanske Levi Leipheimer, men Valverde beholdt roen i siste fjell og innhentet en etter en. I bakkeavslutningen knep han til og med to nye sekunder til Evans.

Trioen framstår som klare Tour de France-favoritter etter råkjøret i generalprøven.

Danske Chris Anker Sørensen satt i brudd hele lørdagen og kom til slutt alene til mål. Seieren på selveste kongeetappen over 233 km er Sørensens største i karrieren.

Siste sjanse for Evans og Leipheimer blir å angripe Valverde på søndagens avsluttende etappe, som går over tre fjelltopper og ender i Grenoble.

Leipheimer vant rittet i 2006, mens Evans ble toer i fjor.

Freire til topps i Sveits

Tidligere verdensmester Oscar Freire vant første etappe i sykkelrittet Tour de Suisse lørdag.

DANSK TRIUMF: Chris Anker Sørensen fra CSC gikk til topps på den nest siste etappen under årets Dauphine Libere. Foto: AFP/Scanpix
DANSK TRIUMF: Chris Anker Sørensen fra CSC gikk til topps på den nest siste etappen under årets Dauphine Libere. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Martin Elmiger og Kim Kirchen endte på plassene bak etter 146 km sykling. Freire, verdensmester i 1999, 2001 og 2004, sykler i rittets ledertrøye på søndagens etappe.

Tre nordmenn deltar i åttedagersrittet; Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch.

(NTB)

HOLDER KONKURRENTENE UNNA: Alejandro Valverde (i gult) holder folk som Levi Leipheimer (t.v.) og Cadel Evans unna i sammendraget i Dauphine Libere.
TRIUMFATOR: Oscar Freire spurtbeseiret konkurrentene i Sveits Rundt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!