- Dansk serie bedre enn norsk

KØBENHAVN (Dagbladet.no): Brøndby-trener Åge Hareide synes norske backer er for dårlige og rangerer den danske superligaen som bedre enn Tippeligaen.

Ligalandskampen mot Danmark spilles på Hareides hjemmebane i forstaden Brøndby. Hareide dukket opp da den norske troppen trente i kveld og er kritisk til kvaliteten på norske ligaspillere.

Han er spesielt opptatt av at det scores for mye mål i Norge.

- Norske forsvarsspillere har gått markert tilbake i kvalitet. Det jeg så av kampene i fjor viste at det er for mange lette mål i Norge, sier Hareide til Dagbladet.no.

Gode backer var tidligere en overskuddsvare i Tippeligaen. Sånn er det ikke lenger, mener den tidligere Englands-proffen.

- Backene er blitt dårligere, de går ikke tett nok på i duellene.

Den tidligere Molde- og Helsingborg-treneren tør ikke sammenlikne de norske og danske ligalandslagene fordi han ikke kjenner alle spillerne godt nok.

Hareide har med to spillere i den danske troppen, toppscorer Peter Madsen og Mads Jørgensen. Generelt er han ikke i tvil om at danske superligaspillere er bedre enn de norske.

- Jeg tror nok den danske ligaen er jevnere enn den norske. Det er flere gode fotballspillere i Danmark, ikke bare fotballsparkere. Det går på det tekniske, sier han.

Sjøl hadde Hareide ambisjoner om å gjøre Brøndby til en nordisk klubb. Foreløpig har han nøyd seg med å kjøpe inn svensker.

- Det har ikke vært noen norske som har passet, dessuten er det beste priset for høyt, sier Hareide.

(Dagbladet.no)

<B>DANSK ER BEST: Åga Hareide mener den danske Superligaen er bedre enn den norske Tippeligaen.