Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dansk sjokkseier mot Ungarn

De danske håndballjentene slo gullfavoritt Ungarn 24-23 og unngikk et møte med Norge i lørdagens semifinale.

Nå må i stedet Marit Breiviks disipler ut mot vertsnasjon Ungarn lørdag. De fleste hadde trodd det skulle bli Danmark.

Slik så det også ut til å bli ved pause i Debrecen. Ungarerne ledet med seks mål, 14-8, og så ut til å gå mot en grei seier.

Men danskene kom tilbake. Laget til Jan Pytlick spilte uten stort press. Danmark var nemlig sikret plass i semifinalen etter Tysklands seier over Frankrike tidligere på dagen. Nå venter Russland lørdag i Budapest.

Foran knapt 7000 fanatiske tilskuere i Debrecen klarte de danske jentene å bevare roen og fighte til siste sekund tross motgang gjennom store deler av kampen.

Det ble etter hvert en kamp med mange oppløftende momenter sett med danske øyne. Kantspillerne Henriette Mikkelsen og Josephine Touray kom flott i gang, mens Mette Sjøberg var en sikker straffekasteksekutør med fem mål. Sjøberg ble dansk toppscorer med sju mål.

Danmark kom foran 24-21, men Ungarn klarte å skape spenning med to scoringer før den dramatiske ettmålsseieren var et faktum.

- Før kampen hadde jeg ikke tort å håpe på at vi kunne vinne over dem. Det var flott at jentene klarte å holde hodet kaldt, sa landslagstrener Pytlick.

Han roste det danske forsvarsarbeidet.

- Louise Bager Nørgaard kom inn og gjorde en rekke gode redninger, mens forsvaret sto godt. Og så fikk vi i gang kontraspillet, sa Pytlick. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media