Dansk skadekrise

Danmark er alt annet en dynamitt 72 timer før de EM-åpner mot Frankrike. Sju mann er på skadelista og nå vurderer danskene å bytte ut deler av EM-troppen.

Sju spillere sto over gårsdagens trening. Slik det ser ut nå blir verken Brian Steen Nielsen, Jes Høgh, Thomas Helveg og Martin Jørgensen klare til Frankrike-kampen. I verste fall har Bo Johansson bare 15 spillere tilgjengelig til EM-starten.

- Ankelen var i morges både hoven og irritert. Det ser veldig kritisk ut med tanke på kampen mot Frankrike, sa Steen Nielsen etter treninga i går.

Steen Nielsen tro over i lørdagens kamp mot Belgia.

Veteranen Jes Høgh sliter med en vond akilles.

- Jeg regner ikke med å være klar til søndag, men avgjørelsen tas i morgen, sier Høgh.

Eventuelle erstattere for Høgh er Michael Schjønberg og Thomas Helveg, men begge måtte trekke seg fra trening i går. Schjønberg har en lårskade, mens Helveg pådro seg en strekk på baksida av låret.

Også Udinese-vingen Martin Jørgensen kjemper mot tida.

- Det ser bare litt bedre ut i dag enn de foregående dagene. Og jeg må være 100 prosent frisk for å spille. Det er jeg ikke nå, sa Jørgensen i går.

Så ille har det blitt at landslagssjef Bo Johansson faktisk vurderer å vrake noen av de skadde spillerne fra EM-troppen.

- Selv om situasjonen ikke ser så lys ut nå, venter vi til lørdag med å bestemme oss. Jeg håper på det beste, men vi overveier å hente nye spillere, sa Johansson til dansk presse i kveld.