DAGENS STARTFELT: De danske damene ble nummer seks på dagens EM-stafett.Foto: NTB Scanpix
DAGENS STARTFELT: De danske damene ble nummer seks på dagens EM-stafett.Foto: NTB ScanpixVis mer

Dansk skandale. Plasserte skjult kamera på utøvernes rom: - Ubehagelig

- Alle på laget er dypt berørt. Det er et sjokk.

(Dagbladet): På orienterings-EMs avsluttende dag i Tsjekkia rystes det danske orienteringsforbundet av en gedigen skandale, melder dansk TV 2

En av landslagets ledere er sendt hjem fra mesterskapet etter at det er funnet et skjult kamera i garderoben. Forbundet bekrefter skandalen i en pressemelding på sine egne nettsider

- Under oppholdet ble det funnet et skjult kamera på noen av utøvernes rom. Omstendighetene rundt funnet har gitt landslagsledelsen en begrunnet antakelse om at kameraet er plassert der av en av lagets egne ledere. Lederen dette angår er derfor sendt hjem fra mesterskapet med umiddelbar virkning, skriver forbundet. 

Det danske orienteringsforbundet har varslet både dansk politi og det danske idrettsforbundet og ønsker å la de nevnte instanser ta de neste stegene i saken. 

Likevel er det tilnærmet krisestemning i den danske orienteringsleiren i EM. 

- Alle på laget er dypt berørt av situasjonen, men man har på tross av denne rystende hendelsen valgt å fullføre deltakelsen i dette EM. Det er dog ingen forventning om at lagene vil prestere ved dagens avsluttende stafetter, skriver forbundet i pressemeldingen. 

- Et sjokk Dagbladet har vært i kontakt med direktøren i det danske orienteringsforbundet, Michael Sørensen. Han forteller at den danske leiren er rystet.

- Dette er en ubehagelig situasjon og et sjokk for oss. Utøverne ble informert om dette i går og er rystet. Dette er en handling vi ikke kan være bekjent av. Derfor måtte vi reagere, sier orienteringslederen.

Han vil imidlertid ikke avsløre om det var en mann eller kvinne som fikk det skjulte kameraet plassert på rommet.

- Det kan jeg ikke si noe om. Dette er formidlet til politiet, sier Sørensen.

- Vet du hvorfor det skjulte kameraet ble satt opp? Var opptakene til privat bruk?

- Nei, det vet jeg ikke. Det blir bare spekulasjoner, sier han.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.