Dansk skepsis til Royal League

Mens Rosenborg og svenske Djurgården ser fram til Royal League-åpningen, er skepsisen større blant de danske klubbene.

Det viser en undersøkelse nyhetsbyrået Ritzau har foretatt.

Mens flere danske klubber sier at de primært ser Royal League som en mulighet for å gi reserver mer spilletid og på lengre sikt ruste seg til de europeiske turneringene, lover både Djurgården og Rosenborg å stille med sine sterkeste lag hver gang.

I Djurgården ser man også på den fellesnordiske fotballturneringen som en slags treningsturnering, men klubbdirektør Bosse Andersson er ikke enig med de danske klubbene når de forutser at turneringen skal brukes til å gi mer spilletid til reserver.

- Vi får flere treningskamper mot sterkere motstandere. Vi vil stille med vårt sterkeste lag hver gang, sier Bosse Andersson.

Bratseth positiv

Sportsdirektør i Rosenborg, Rune Bratseth, avviser at RBK vil bruke turneringen som en slags utvidet treningsturnering.

- Selvfølgelig vil vi alltid stille med vårt sterkeste lag i en turnering som både er sportslig og økonomisk attraktiv for oss, sier Bratseth.

Han ser fram til turneringsstart, men minner om at Royal League er en turnering som ennå er i etableringsfasen og at man derfor må ha litt tålmodighet.

- Turneringen må få tid til å etablere seg, men det blir spennende og godt for alle lag med flere kamper på den tiden i vinterhalvåret, sier Bratseth.

Den danske divisjonsforeningens direktør Claus Rode Jensen, som også står bak Royal League, er lei av de danske klubbenes beskrivelse av turneringen som en treningsturnering.

- Sludder

- Det er noe sludder. Jeg tror egentlig at klubbene er blitt misforstått. Jeg tror ikke klubbene ville ha stilt opp hvis det var snakk om en tredjerangsturnering, sier han.

De siste dagenes snakk om klubbenes nedprioritering av Royal League har heller ikke gjort sponsorforhandlingene lettere, innrømmer Claus Rode Jensen.

- Vi har et sterkt økonomisk fundament. Men det er blitt vanskeligere å tegne nye sponsorkontrakter, sier han.

NTB