SATSET MOT TOPPEN: Kenni Larsen (i rød hjelm) ville bli verdensmester i speedway. Han har blitt satt litt tilbake, men drømmer fortsatt om å bli best. Foto: NTB Scanpix
SATSET MOT TOPPEN: Kenni Larsen (i rød hjelm) ville bli verdensmester i speedway. Han har blitt satt litt tilbake, men drømmer fortsatt om å bli best. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dansk speedway-kjører våknet fra koma og snakket kun tysk, polsk og engelsk

Og i tre dager kunne han ikke annet enn å rope.

(Dagbladet): 22. april ringte den danske speedway-kjøreren Kenni Larsen til moren sin, og sa han hadde skrapet hodet sitt. Han lurte på om han kunne kjøre til sykehuset selv, eller om moren kunne gjøre det.

Da moren kom hjem og fant sønnen, gikk det opp for henne at tilstanden var mye verre enn en liten skrape i hodet. Kenni hadde nemlig en kule i hodet. Han vet ikke hvordan det skjedde, men tror ikke han kan ha gjort det med vilje.

- Jeg har målt opp og forstått at det må ha vært umulig for meg å holde geværet mot hodet, og samtidig nå avtrekkeren. Det er for langt med et luftgevær. Jeg tror jeg ramlet eller satte ned geværet med slik kraft at den utløste seg selv på noen måte, sier Kenni til svenske Aftonbladet.

Moren fikk raskt Kenni på sykehuset, der han umiddelbart ble operert. Skuddet hadde gått inn på høyresiden av hodet og stoppet en centimeter fra å gå rett ut på den andre siden.

Snakket ikke dansk lenger

Etter operasjonen lå han i koma i ni dager. Blir man liggende lenger øker risikoen for hjerneskade. Legene tok en bråsjans, og forsøkte å vekke Kenni sakte.

Det gikk heldigvis bra. Men i hele to måneder var han innestengt på sykehuset, med mange tanker som fløy gjennom hodet til enhver tid.

Den første tanken var at ett av bena hans var byttet ut med noen annens. At hans ene arm var borte, og at deler av ansiktet hans var byttet ut med noen andres ansikt.

Alt var bare visualiseringer, men andre ting skapte nye problemer for Kenni.

Skuddet hadde nemlig truffet hjernens talesenter, noe som førte til at danske Kenni, ikke lenger kunne snakke dansk. Men tysk, engelsk og polsk snakket han mer eller mindre flytende.

- Sånn var det i to, tre dager. Så ble det enda verre. Jeg klarte ikke prate i det hele tatt, og i tre dager gjorde jeg ikke noe annet enn å rope, sier Kenni til avisa.

Drømmen er der fortsatt

I dag kan Kenni prate, men han glemmer ting. Noen ganger kan det være morsomt, for eksempel når man har kranglet med kjæresten sin.

- Vi kranglet skikkelig her. Altså, vi skrek og var sinna på hverandre. Søsteren min hørte det og spurte meg om hva vi kranglet om. Jeg husket det ikke. Jeg husket ingenting. Det er rart, men sånn er livet nå.

Da Kenni var liten, var hans største drøm å bli verdensmester i speedway. Skuddet satte ham litt tilbake på vei mot nettopp det, men nå har han vært på sykkelen igjen (ekstern lenke).

Til Aftonbladet sier han at det føltes bra. Og at drømmen fortsatt står, han skal fortsatt bli verdensmester en dag.