Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dansk stjerne stygt skadd på trening

Dagen før VM-starten.

ALVORLIG SKADD: Lærke Møller er trolig ute i 9-12 måneder etter at hun skadet akillesen på gårsdagens trening. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
ALVORLIG SKADD: Lærke Møller er trolig ute i 9-12 måneder etter at hun skadet akillesen på gårsdagens trening. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

|||SUZHOU (Dagbladet): Ett døgn før danskenes åpningskamp mot Tyskland forsvant playmaker Lærke Møller ut av mesterskapet. Det er en stygg smell for danskene, som har som mål om å komme seg til semifinalespillet i Nanjing.

Ifølge DHF ble hun skadd da hun løp på tvers i angrep under en spilløvelse. Hun gikk ned, tok seg brått til ankelen og hadde ikke mulighet til å fortsette.

Det ble raskt klart at akillessenen er ødelagt, og VM er over for 20-åringen - som til daglig spiller i «norskeklubben» Midtjylland.

- Dette er et hardt slag. Hele troppen er rystet og det er veldig synd for Lærke. Vi vet at hun har hatt problemer med akillesen, men vi hadde ikke forutsett dette, sier landslagssjef Jan Pytlick ifølge Sporten.dk.

Dansk TV 2 melder at verken det danske håndballforbundet eller Midtjylland ønsker at hun skal bli undersøkt videre i Kina, derfor vil de sette henne på første mulige fly hjem til Danmark.

- Lærke er dypt, dypt skuffet, for hun hadde virkelig sett fram til VM. Både omgivelsene og hun selv syntes jo at hun var i sitt livs form. Dette er hennes første alvorlige skade, men hun er likevel ved godt mot, sier Møllers far, Karsten Winther.

Nå kaller danskene inn Københavns Christina Krogshede, som ikke hadde forlatt Thailand, hvor danskene hadde en treningsleir i forkant av VM. I Lærke Møllers fravær vil det være Louise Mortensen som får det største playmakeransvaret for de rødhvite.

- Dette er synd for Lærke. Hun skulle spille en stor rolle i laget. Men noen ganger viser det seg jo at man kommer tettere sammen nå slike ting skjer. Jeg håper det skjer med oss nå, sier kaptein Karin Mortensen til Sporten.dk.

Ifølge danske medier kan det hende det går 9-12 måneder før Møller er tilbake i fullt slag.

Danmark er i VM-gruppe med Tyskland, Sverige, Brasil, Frankrike og Kongo - og kan tidligst møte Norge i en semifinale.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media