Dansk suksess for Feyenoord

Danske Jon Dahl Tomasson scoret det andre målet da Feyenoord spilte 2-2 og sikret plass i UEFA-cupfinalen på bekostning av Inter torsdag.

Nederlenderne hadde 1-0 å gå på fra den første semifinalen i Italia. Toppscorer Pierre van Hooijdonk sendte hjemmelaget i ledelsen i Rotterdam etter 16 minutter med en kraftfull heading.

Da Jon Dahl Tomasson la på til 2-0 etter 34 minutter var løpet i realiteten kjørt for Inter. Keeper Francesco Toldo måtte gi retur på skuddet fra Bonaventure Kalou, og danske Tomasson var påpasselig med på returen.

Ronaldo og Inter gjorde sitt beste for å komme til hektene. Seedorf hadde et forsøk i tverrliggeren tidlig i 2. omgang, men Feyenoord slapp unna med skrekken. Redusering ble det først seks minutter før slutt ved Christian Zanetti, men da var slaget tapt. Mohamed Kallon, som kom inn for Ronaldo etter 69 minutter, utlignet til 2-2 via straffemerket to minutter på overtid, og Inter hadde 60 sekunder på seg til å score det avgjørende 3-2-målet. Men Feyenoord holdt ut og er klar for finalen.

(NTB)