OVERGREPSSIKTET: Den danske sykkellegenden Brian Holm er sitket for seksuelt overgrep mot en jente under 12 år. I dag valgte han å stå fram med navn selv.Foto: AP /Polfoto, Claus Bonnerup/ NTB Scanpix
OVERGREPSSIKTET: Den danske sykkellegenden Brian Holm er sitket for seksuelt overgrep mot en jente under 12 år. I dag valgte han å stå fram med navn selv.Foto: AP /Polfoto, Claus Bonnerup/ NTB ScanpixVis mer

Dansk sykkel-legende står fram etter overgrepssiktelsen

- Jeg er hengt på korset.

(Dagbladet): I går skrev danske medier at en dansk idrettskjendis var siktet for overgrep mot et barn under 12 år.

I dag valgte den siktede, den tidligere sykkelstjernen Brian Holm, å stå fram med fullt navn på en pressekonferanse i København.

Holm er siktet for seksuelt overgrep på en jente under tolv år.

En svært preget Holm fortalte pressen at han ikke ville gjemme seg, selv om han vet at ved å stå fram som overgrepssiktet vil han «henges på korset» i offentligheten.

- Jeg står fram her nå, for jeg vil ikke legge skjul på dette. Jeg vil ikke gjemme meg i flere måneder, sa Holm ifølge den danske avisa Ekstrabladet.

Brian Holm er sportssjef i Omega Pharma-Quickstep og syklet blant annet Tour de France sju ganger. Holm er en legende innen dansk sykkelsport, til tross for at han i 2007 innrømmet å ha dopet seg under Tour de France i 1996, sammen med den enda mer kjente landsmannen Bjarne Riis, og tyskerne Erik Zabel og Rolf Alfdag.

Likevel var dagen i går hans tyngste noensinne.

På pressekonferansen fortalte Holm at etter at nyheten sprakk i danske medier i går ble datteren hans hetset på skolen.

- Hun kom hjem og sa at de andre barna hadde truet henne til å gjøre ting hun ikke hadde lyst til, hvis ikke skulle de si at faren hennes var kriminell, sier Holm.

Da bestemte han seg samtidig for å stå fram, fordi han mener han er uskyldig, tross den alvorlige siktelsen.

- Det er en fæl situasjon, men jeg har det bedre nå som jeg står fram og forteller om det. Jeg kan ikke gjøre en dritt. Jeg ligger helt nede i rennesteinen med snyteskaftet i kloakken, sier Holm ifølge Ekstrabladet.

Han var blitt frarådet av advokaten sin mot å stå fram med sin forklaring.

- Hun (advokaten) har sagt at alt jeg sier vil blir brukt mot meg.