Dansk sykkellegende frifunnet fra tiltale om seksuelle overgrep

- Ingen bevis på at han har krenket jenta.

FRIFUNNET: Brian Holm ble torsdag frifunnet fra tiltalen om seksuelle overgrep på ei sju år gammel jente.  Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP
FRIFUNNET: Brian Holm ble torsdag frifunnet fra tiltalen om seksuelle overgrep på ei sju år gammel jente. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Brian Holm sto i mai fram som den overgrepssiktede i en sak som omhandlet en sju år gammel dansk jente.

For ei drøy uke siden ble det klart at Københavns Politi siktet den danske sykkellegenden for seksuelle overgrep mot den sju år gamle jenta.

Torsdag ettermiddag ble Holm frifunnet, skriver bt.dk.

- Retten finner ikke bevis på at Holm har krenket jenta, skrev ekstrabladet.dk underveis fra rettsalen.

Etter et ni timers langt rettsmøte onsdag med vitneforklaringer fra både den unge jenta, Holm og hans kone erklærte Retten på Frederiksberg Omega Pharma-Quick Steps sportsdirektør som frifunnet fra anklagene om seksuelle overgrep natten til 26. april i år.

- Jeg er lettet for at det endelig er over, sa Holm til pressen utenfor rettslokalene.

- Jeg vet ikke om jeg reiser til Tour de France for å hjelpe laget. Det må jeg diskutere med familien, fortsatte han.

Holm forklarte onsdag at han hadde kommet hjem sent hjem fra en bytur natt til 26. april. Da han kom hjem, gikk han opp i sengen hans datter og den sju år gamle jenta lå og sov for å få fatt i mobiltelefonen som ladet.

Der skal Holm ha sittet i 10-15 minutter for å sjekke Twitter og mailkontoen samtidig som han var full og luktet av alkohol.

Retten sier at det uten tvil skremte den overnattende venninnen av Holms datter, og derfor ble han frikjent, skriver bt.dk.

Holm ble frifunnet fra samtlige anklager.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer