Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dansk toppsyklist brukte doping

Skibby innrømmer i bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere danske proffsyklisten Jesper Skibby innrømmer i sin selvbiografi at han drev med dopingmisbruk i stor stil på 1990-tallet.

Han skriver i boken sin som kommer ut onsdag, at han brukte en lang rekke prestasjonsfremmende stoffer. Nå er han klar til å fortelle om sprøyter og løgner, hver gang han ble spurt av pressen om han selv var ren.

Skibby var med på topplanet i sykkelsporten i cirka 20 år. Doping var en del av livet hans gjennom så å si hele karrieren, men han sier i boken at han sjelden tenkte på hva han drev med.

- Jeg fikk ikke dårlig samvittighet, og det var ikke ofte jeg tenkte på etikk og moral. Jeg var en del av en tøff idrett og et tøft miljø og brukte de midlene jeg mente var nødvendig for å nå så langt som mulig, sier Skibby i boken som kommer ut på Ekstra Bladets forlag til uken.

Han forteller også første gangen han fikk dopingmidler i form av en sprøyte.

- Jeg følte meg som en liten gutt som skulle få en flott julegave. Jeg visste også hva jeg skulle gjøre med sprøyten jeg fikk. Jeg følte meg også jublende glad for at jeg hadde dopet meg, for da kunne jeg ikke gjøre mer for å bli bedre, skriver Jesper Skibby.

(NTB)

GLEDET SEG OVER Å FÅ DOPING: Danske Jesper Skibby brukte dopingmidler i stor stil på 90-tallet. Her kjører han i mål i Postgirot i 1999. Foto: Scanpix
GLEDET SEG OVER Å FÅ DOPING: Danske Jesper Skibby brukte dopingmidler i stor stil på 90-tallet. Her kjører han i mål i Postgirot i 1999. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!