SINT: Norge slo Danmark i Møbelringen Cup. Underveis i kampen ble danskenes sjef Klavs Bruun Jørgensen (i hvitt) rasende etter at dommerne ga laget straff for å bruke for mange spillere på banen. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
SINT: Norge slo Danmark i Møbelringen Cup. Underveis i kampen ble danskenes sjef Klavs Bruun Jørgensen (i hvitt) rasende etter at dommerne ga laget straff for å bruke for mange spillere på banen. Foto: Fredrik Ø. SandbergVis mer

Norge - Danmark:

Dansk trener raste: - Dette er ikke et talkshow

En høylytt diskusjon på sidelinja vakte oppsikt da de norske håndballjentene vant 28-22 mot Danmark i Møbelringen Cup.

  • Norge - Danmark 28-22 (13-10)

TELENOR ARENA (Dagbladet): Norge møtte Danmark til håndballjentenes andre kamp i Møbelringen Cup på hjemmebane i Telenor Arena. Møtet med danskene er blitt en klassiker i internasjonal håndball, der Norge har dominert stort de siste åra.

Igjen ble det en relativt enkel norsk 28-22-seier, men uten at håndballjentene storspilte.

- Angrepsspillet blir bedre utover i kampen. Skudduttelling er langt unna bra nok, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Tre veteraner var Norges beste i kveld: Både Katrine Lunde, Heidi Løke og Linn Jørum Sulland viste seg fram foran publikum ved Fornebu.

- Dette er et hakk opp fra Ungarn-kampen. Jeg er fornøyd med mye, men vi kan bedre, sier Løke til Dagbladet.

- Jeg er fornøyd med mye av spillet. Jeg føler ting sitter bedre og bedre, sier Sulland som satte sju scoringer, fem på straffe.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Rasende trener

Det ble en relativt jevnspilt 1. omgang, der Norge etter hvert fikk en liten luke. Katrine Lunde i det norske målet storspilte med ti redninger før pause. Det ga en redningsprosent på 50. Men det norske laget slurvet mye i angrep med bom fra gode posisjoner. Til pause var stillingen 13-10 der Malin Aune og Linn Jørum Sulland sto med tre scoringer hver.

Det ble også hett på sidelinja etter 25 minutter. Plutselig stoppet dommerne spillet og mente danskene hadde én spiller for mye på banen. Den danske landslagssjefen Klavs Bruun Jørgensen fyrte seg kraftig opp og det ble en høylytt diskusjon mellom dommere, kampdelegater og Danmark-sjefen.

- Vi trenger ikke et talkshow, sa TV2-profil Harald Bredeli på direkten.

- Reglene er som de er. Da trenger ikke Jørgensen å bli irritert, sa TV 2-kollega Bent Svele.

- Danskene kan ikke telle, fulgte Bredeli opp.

Danskene hadde én spiller utvist på dette tidspunktet - og som følge av feilen pådro de seg en ny utvisning og måtte spille fire mot seks utespillere.

Hergeirsson forteller:

- Jeg vet egentlig ikke hvorfor danskene ble så sinte. Reglene er tydelige, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

God Løke

De norske håndballjentene økte ledelsen ytterligere i andre omgang anført av en god Heidi Løke, som scoret fem mål i løpet av det første kvarteret.

Sulland scoret fire nye mål i andre omgang, og ble med det Norges toppscorer med sju mål totalt.

Vipers-spilleren satte fem av fem fra straffemerket.

- Det blir et savn uansett hvordan du vrir og vender på det når Norges stjerne og toppscorer, Nora Mørk, mister mesterskapet, men det er godt å se Sulland og Kurtovic i godt slag. Det er de som må fylle tomrommet, sa Bredeli.

Etter en litt svak avslutning på omgangen vant Norge 28-22.

Møter Frankrike

Frankrike vant 19-18 mot Ungarn tidligere i kveld. Norge møter Frankrike til siste kamp i EM-oppkjøringa i morgen kveld klokka 18. Til uka reiser landslaget til EM i nettopp Frankrike.

Norge åpner mot Tyskland i EM lørdag 1. desember klokka 18. Deretter følger kamp mot Tsjekkia mandag 3. desember klokka 21. Den siste kampen i gruppespillet er mot Romania onsdag 5. desember klokka 21. Alle Norges kamper i gruppespillet spilles i Brest.

Går alt etter planen for landslaget, reiser de videre til hovedrunden i Nancy, der de tre beste fra hver gruppe får plass. Semifinalene og finalen spilles i Paris 14. og 16. desember.