Dansk unggutt skal slanke seg til suksess

- Jeg kan kanskje bli en ny Tom Dumoulin.

SKAL NED I VEKT: Michael Valgren ønsker å gå ned 4-5 kilo, slik at han kan slå tilbake etter en litt tung 2015-sesong. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
SKAL NED I VEKT: Michael Valgren ønsker å gå ned 4-5 kilo, slik at han kan slå tilbake etter en litt tung 2015-sesong. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

(procycling.no): Michael Valgren Andersen har lenge blitt regnet et meget stort talent.

Dansken vant blant annet Liège-Bastogne-Liège to ganger i U23-klassen, og fikk kontrakt med Tinkoff-Saxo før 2014-sesongen.

Den første sesongen på øverste nivå ble en stor opptur, med sammenlagtseier i Post Danmark rundt som høydepunktet.

Den sterke debuten ble dog fulgt opp av et litt skuffende 2015, rent resultatmessig.

Ned i vekt
For til tross for at han viste strålende kjørestyrke under flere etapper i årets Tour de France, er femteplassen på den første etappen av Tour des Fjords hans høyeste plassering i år.

Dermed har han bestemt seg for å ta grep.

- Jeg har lest en del om at jeg er for tykk, så nå har jeg sammen med laget gått i gang med en spesiell kur som skal få meg 4-5 kilo ned i vekt, sier Valgren bt.dk.

Et belgisk kosttilskudd skal gjøre at 23-åringen beholder den imponerende kjørestyrken.

- Av den grunn har jeg faktisk fått beskjed om at jeg ikke skal begynne å trene for alvor ennå. Håpet er selvfølgelig at jeg skal bli en «skinny bitch».

En ny Dumoulin?
Kuren skal sørge for at dansken får i seg nok proteiner, samtidig som han skal spe på med ekstra styrketrening.

Med sine 179 centimeter er ikke Valgren er spesielt stor skikkelse, og håpet er at en vektreduksjon skal hjelpe han med å forløse det enorme potensialet han åpenbart besitter.

Et drømmescenario vil være å gjøre noe à la det Tom Dumoulin gjorde i årets Vuelta a España.

- På laget mener man at jeg kan bli en mye bedre klatrer. I de testene jeg har tatt, har jeg veldig fine wattverdier og dersom jeg kan gjøre det med en vekt på 68 kilo, kan jeg kanskje bli en ny Tom Dumoulin eller noe i den duren.

Contadors hjelper
Dersom fremtiden viser seg å innebære mye klatring, kommer Valgren i alle fall ikke til å kunne klage på hvem han har sett opp til.

Med Alberto Contador på laget får nemlig unggutten den beste klatreskolering som finnes.

- Vi har akkurat hatt den første samlingen med laget i Kroatia, og der fikk jeg vite at jeg skal følge Alberto hele året. Det vil si at jeg igjen kommer til å være hjelperytter. Jeg kan håpe på muligheter i løp der han ikke sitter med toppbein og jeg sitter med kongebein. Jeg blir nødt til å sørge for min egen personlige suksess.

Etter et tøffere andreår som profesjonell, er i Valgren fast bestemt på å slå tilbake neste år.

- Sesongen har ikke gått som jeg hadde håpet, og da er det på tide å forsøke noe annet. Jeg vil gjerne utvikle meg og søke nye grenser.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!