DANSK HJEMMEHÅP: Matti Breschel (t.v.) ble nummer to bak Thor Hushovd i fjorårets VM-ritt i australske Geelong. Når mesterskapet går på hjemmebane i København i sluttten av måneden, vil det være uten danskenes største håp.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Mark GUNTER
DANSK HJEMMEHÅP: Matti Breschel (t.v.) ble nummer to bak Thor Hushovd i fjorårets VM-ritt i australske Geelong. Når mesterskapet går på hjemmebane i København i sluttten av måneden, vil det være uten danskenes største håp.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Mark GUNTERVis mer

Dansk VM-håp svekket etter Breschels skade

Fjorårets sølvvinner må stå over på hjemmebane.

Danmarks seierssjanser i sykkel-VM på hjemmebane er kraftig svekket etter at Matti Breschel måtte trekke seg fra mesterskapet.

Rabobank-rytteren ble nummer to etter Thor Hushovd i landeveisrittet under VM i australske Geelong i fjor. Fredag formiddag måtte han gi opp årets VM-deltakelse etter å ha undersøkt sin skadde hånd.

Breschel var tiltenkt en kapteinsrolle på det danske laget under landeveisrittet, det mest prestisjetunge VM-rittet, i København i slutten av september. Den sterke spurteren har også en bronsemedalje i VM fra 2008.

Nå må Danmark nedjustere sine ambisjoner. Fra å ha et berettiget håp om medalje, blir de danske rytterne i stedet nødt til gå for å være med de beste inn til innspurten, erkjenner sportssjef Lars Bonde i Danmarks Cykle Union (DCU).

- Det er en utfordring, men det er ingen trenere som alltid har de beste til rådighet hele tiden. Det gjelder alle sportsgrener. Men jeg skal ikke prøve å være morsom eller humørfylt av den grunn. Det er selvfølgelig ekstra ergerlig at dette skjer på hjemmebane, sier Bonde.

Matti Breschel har vært mye plaget av skader de siste to årene og fikk nye problemer etter en velt på den sjette etappen av Vuelta a España nylig. Danmarks gullhåp i deres eget verdensmesterskap kjørte på en stein i høy fart og brakk to fingre. Fredag måtte han operere inn en plate i hånden.

Chris Anker Sørensen og Jakob Fuglsang, som i disse dager viser fin form i Vueltaen, seiler opp som danskenes sterkeste kort. Det forventes imidlertid en massespurt om de første plassene i VM, og der er ingen av de to sterke kort. Alex Rasmussen framstår som den beste spurteren i Danmarks lag, men Bonde mener sistnevnte ikke har vist gode nok prestasjoner til at det skal satses utelukkende på ham.

(NTB)