ELLEVILL JUBEL: Frans Nielsen og Morten Madsen jubler mot Finland. Foto: AP
ELLEVILL JUBEL: Frans Nielsen og Morten Madsen jubler mot Finland. Foto: APVis mer

Dansk VM-sensasjon mot Finland

Vant. I ishockey.

|||Danmark sto for en ishockeysensasjon av de sjeldne da Finland ble slått 4-1 i VM lørdag kveld.

VM ble innledet med en overraskelse da Tyskland beseiret USA foran rekordpublikummet 77 803 fredag kveld, men danskenes triumf lørdag overgikk enkelt den smellen i sjokkverdi.

Danmark tok finnene på senga med en voldsom offensiv fra start. På de fem første minuttene skapte danskene tre kjempesjanser, og scoret på to av dem. Frans Nielsen og Peter Regin signerte hver sin scoring.

Da Finland reduserte ved Petri Kontiola halvannet minutt etter 2-0-målet, trodde de fleste at det var begynnelsen på en normalisering av resultatet. Men i stedet var det siste finske hurra.

Tross at danskene pådro seg sju utvisninger mot finnenes ene, og stadig måtte spille i undertall, var det Danmark som økte til 3-1 i annen periode ved Julian Jakobsen, og som avgjorde kampen i tomt bur ved Nielsen 47 sekunder før slutt.

Frederik Andersen fikk av trener Per Bäckman tillit i det danske målet framfor det vanlige førstevalget Patrick Galbraith, og han svarte med storspill.

Nå drømmer danskene om VM-kvartfinale. De topper iallfall tabellen etter første runde, mens favorittene USA og Finland er sist.

I den andre gruppen som spilte lørdag tok Canada (5-1 over Italia) og Sveits (3-1 over Latvia) hver sin seier.

(NTB)