Danske aviser sjenket praksiselevene like fulle som Bendtner var

- Jeg er megafull.

(Dagbladet): Dansk fotballs bad boy Nicklas Bendtner ble målt til en promille på 1,75 da han ble stoppet av politiet i København i helga.

Juventus-spilleren fikk en bot på 850 000 kroner og er utestengt fra landslaget i seks måneder.

Men hvor full var Bendtner egentlig? I retten ble det sagt at han var på et nivå der taleferdighetene er i ferd med å gi slipp, men det var tydeligvis ikke godt nok svar for de danske tabloidavisene.

Sjenket praksiselevene Både Ekstra Bladet og BT fant nemlig ut av at de måtte få egne journalister til å drikke seg opp i en liknende promille, for deretter å rapportere om hvordan tilstanden er.

Begge tabloidene har filmet forsøket, og BTs fyllevideo kan du se øverst i denne saken. Der er det Jacob Carlsen som drikker seg gjennom 13-14 alkoholenheter i forsøket på å nå en promille på 1,75.

Bransjenettstedet Journalisten.dk har bemerket seg de to like sakene, og også at begge tabloidene satte unge praksiselever på oppdraget.

For Ekstra Bladet var det Mads Bloech som tok på seg det tunge oppdraget.

- Megafull - Jeg er overhodet ikke i tvil om at jeg ikke kan kjøre bil nå. Jeg er megafull, sier BTs praktikant Jacob Carlsen.

Overfor Journalisten.dk forsvarer både BT og Ekstra Bladet avgjørelsen om å lage sakene.

- Vi ønsket å fortelle våre lesere hvor full man egentlig er når promillen er på 1,75. Det ville Jacob Carlsen gjerne helt frivillig medvirke til å granske, og han synes faktisk at det var en morsom oppgave, sier BTs sjefredaktør Olav Skaaning Andersen.

- Praktikantveilederen ble også orientert, og jeg har snakket med Jacob i dag. Han er frisk og klar til nye oppgaver, sier redaktøren.