Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg - Odd 3-0

Danske aviser tar av: - Bendtners bombe

Aldri har en klubbkamp fått større oppmerksomhet i nabolandet som egentlig hater norsk fotball.

POPULÆR: Journalistene flokket seg rundt Nicklas Bendtner etter kampen mot Odd på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
POPULÆR: Journalistene flokket seg rundt Nicklas Bendtner etter kampen mot Odd på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix Vis mer

Rosenborg - Odd 3-0

Nicklas Bendtner (29) fikk stor oppmerksomhet i Norge da han åpnet målkontoen for Rosenborg i 3-0-seieren over Odd i går kveld. I dag tar danske papiraviser av.

- Fjeldkonge med debutmål, skriver Ekstra Bladet i en henvisning på førstesida.

- Drømmedebut: Bendtners bombe, melder kollega BT på fronten.

Norsk fotball har aldri stått høyt i kurs i Danmark. Men i dag blir det som skjedde på Lerkendal i går kveld viet betydelig oppmerksomhet.

STOR SPALTEPLASS: Ekstra Bladet melder i sin papirutgave i dag at Bendtner er tilbake.
STOR SPALTEPLASS: Ekstra Bladet melder i sin papirutgave i dag at Bendtner er tilbake. Vis mer

Danskene ønsker sterkt at Bendtner - med en fortid i Arsenal og Juventus - skal finne tilbake til gammel storhet. Dette vil til syvende og sist komme landslaget til gode. Kampene i Eliteserien er mulig å få inn for danske TV-seere.

To sider

Ekstra Bladet spanderer to sider på Bendtner-debuten i papiravisa i dag. Det heter:

- Fra lort til lord: Nicklas Bendtner var i startoppstillingen til Rosenborg i sesongåpningen. Det som lenge minnet om en norsk sovepille, endte med å bli en ekte danskefest.

Bendtners 1-0-mål var med på å snu kampen i Rosenborgs favør. Odd startet meget sterkt på Lerkendal og lot aldri hjemmelaget få fred. Med headingen til Bendtner etter 57 minutter endret kampen fullstendig psykologi.

- Bendtner var så velsmurt med norsk olje at han fikk full spilletid. Det kunne han feire ved å la seg kåre til kampens spiller. Det kan kalles en godkjent prestasjon fra dansken, som ser ut til å ha funnet fotballgleden i Trondheim, skriver Ekstra Bladet.

Signaturmål

Kollega BT bruker tre sider på Bendtner-debuten i papiravisa i dag.

SPORTSCOVER: BT slår fast at Bendtner fikk en drømmedebut.
SPORTSCOVER: BT slår fast at Bendtner fikk en drømmedebut. Vis mer

- Drømmedebut, heter det på coveret.

- Nicklas Bendtner scoret et signaturmål og ble kåret til kampens spiller, skriver avisa.

- Rosenborg-fansen på Lerkendal stadion nærmest eksploderte i jubel da deres nye måljeger hoppet opp og satte pannen på Pål André Hellands innlegg fra høyrekanten.

Familien på plass

Til Rosenborgs Faecbook-side forteller Bendtner at han hadde familien på plass på Lerkendal.

- I dag var en drømmedebut for meg. Min sønn var her. Det samme var min mor og kjæreste. Det eneste jeg manglet var lillebroren min. Ellers var det perfekt. Jeg er en tilfreds mann i dag.

Etter oppgjøret i flomlyset flokket journalistene seg rundt den danske storsigneringen. Allerede onsdag er det ny kamp. Da spiller Rosenborg borte mot Sandefjord.

- Jo, jo. Det kan godt være at norsk fotball ikke er toppen. Men Bendtner har en gigantisk mulighet til å bli Lord av Lerkendal og Kongen av Tippeligaen. Den bør gripes, og første skritt er tatt med drømmedebuten, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen.

Eliteserien
Rosenborg11003-03
Sarpsborg11003-13
Stabæk11003-13
Strømsgodset11003-13
Lillestrøm11002-13
Molde11001-03
Brann10101-11
Tromsø10101-11
Viking00000-00
Vålerenga00000-00
Sandefjord10011-20
Kristiansund10010-10
Aalesund10011-30
Haugesund10011-30
Sogndal10011-30
Odd10010-30