Danske Christian Eriksen (19) imponerte igjen

Én scoring og to målgivende for Ajax.

PASS OPP, NORGE: Christian Eriksen spilte en ny god kamp i kveld. 19-åringen scorer her det ene målet til Ajax mot Anderlecht og keeper Silvio Proto. Dansken la de målgivende pasningene til de to andre målene. 26. mars er han aktuell for Danmark i EM-kvalik på Ullevaal. Foto: Virginie Lefour, AFP/Scanpix
PASS OPP, NORGE: Christian Eriksen spilte en ny god kamp i kveld. 19-åringen scorer her det ene målet til Ajax mot Anderlecht og keeper Silvio Proto. Dansken la de målgivende pasningene til de to andre målene. 26. mars er han aktuell for Danmark i EM-kvalik på Ullevaal. Foto: Virginie Lefour, AFP/ScanpixVis mer

Den danske fotballkometen Christian Eriksen (19) var involvert i alle målene da Ajax slo Anderlecht i europaligaen i dag.

Eriksen, som fylte 19 år mandag, markerte seg med én scoring og to målgivende pasninger i 3-0-seieren på bortebane i den første 16-delsfinalen.

Etter cirka en halvtimes spill slo han hjørnesparket som ble headet i mål av Toby Alderweireld. Dansken var sentral igjen i annen omgang og satte selv inn 2-0 etter en snau time. Det var Eriksens fjerde mål for sesongen og hans første noensinne i en europeisk klubbturnering.

Ni minutter senere spilte 19-åringen fri Mounir El Hamdaoui, som gjorde 3-0 for Ajax. Like før hadde Anderlecht misbrukt et straffespark. Marcin Wasilewski skjøt over fra 11-meteren.

Returkampen spilles i Amsterdam om en uke.

(NTB)