Danske eksperter kritiske til Hareide

- Hent Guardiola.

HET: Åge Hareide skal ifølge dansk presse være nasjonens neste landslagssjef i fotball. Men fotballeksperter vil ha det annerledes. Foto: REUTERS/Gleb Garanich
HET: Åge Hareide skal ifølge dansk presse være nasjonens neste landslagssjef i fotball. Men fotballeksperter vil ha det annerledes. Foto: REUTERS/Gleb GaranichVis mer

(Dagbladet): Dansk presse er samstemte: Åge Hareide (62) blir ny dansk landslagssjef i fotball og det er bare et tidsspørsmål før nordmannen blir presentert som Morten Olsens etterfølger.

- Ja, de har spurt meg, sa Åge Hareide i dag.

- Men jeg vil ikke si mer enn at de vurderer tre-fire kandidater. De er inne i sluttfasen, fortsatte den norske treneren.

Danske fotballeksperter er derimot kritiske.

Flere av ekspertene i Danmarks største medier vil ha en helt andre kandidater: Michael Laudrup, Lars Olsen, Ståle Solbakken og selveste Pep Guardiola forslagene.

- Het Stig Tøfting (41 landskamper), TV 3-ekspert:

KANDIDATER?: FC Københavns trener Ståle Solbakken og  Bayern-sjef Pep Guardiola er ønsket av danske fotballeksperter. 
Foto: Bob Strong / Scanpix
KANDIDATER?: FC Københavns trener Ståle Solbakken og Bayern-sjef Pep Guardiola er ønsket av danske fotballeksperter. Foto: Bob Strong / Scanpix Vis mer

- Det beste ville vært en dansk landslagssjef. Her tenker de fleste på Michael Laudrup. Jeg ville gjerne hatt ham som landslagssjef, sier Tøfting, ifølge Ekstra Bladet.

Peter Piil, fotballekspert på Kanal 5:

- Velg Pep Guardiala. Han er det hotteste av det hotte. Hvis han sattes sammen med den brukne gruppa av landslagsspilelre så kan det bli interessant. Han er den mest spennende treneren og har noen vilde ideer han kan få innføre på landslaget, sier Piil.

- Solbakken Jesper Thygesen, ekspert hos TV 3:

- Jeg ville valgt Lars Olsen. Han var med i 1992 og har hatt en stor karriere i Brøndby og har internasjonal erfaring som spiller. Han har hatt suksess og har en pragmatisk spillestil. Gjør det som funker, sier Thygesen.

Michael Gravgaard (18 landskamper), fotballekspert:

- Vi mangler galskap. Jeg ville valgt Ståle Solbakken. Har man han som trener så vet vi at det blir tenning og gnist som kan tilføre laget masse, sier Gravgaard.

Danmarks landslagskaptein, Daniel Agger, vil ikke blande seg inn i debatten.

- Jeg tror ikke det er jeg som skal mene som mye om den nye landslagssjefen. Det er de unge spillerne som kommer opp, det er de spillerne som dette betyr noe for i framtida. Det er de som skal bære det danske landslaget i åra som kommer, sier 29-årige Agger til BT.

Danmark røk mot Sverige i EM-playoff tidligere i uka. Dermed går EM-sluttspillet i Frankrike uten danskene.