MATCHVINNER: Christian Eriksen satte inn 2-1 for Tottenham på sin 24-årsdag etter en perfekt bursdagspasning fra Erik Lamela. Her feirer han med Spurs-spiss Harry Kane. Foto: Action Images / Reuters / Lee Smith / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Christian Eriksen satte inn 2-1 for Tottenham på sin 24-årsdag etter en perfekt bursdagspasning fra Erik Lamela. Her feirer han med Spurs-spiss Harry Kane. Foto: Action Images / Reuters / Lee Smith / NTB ScanpixVis mer

Danske Eriksen fikk den perfekte bursdaggaven av lagkompisen - senket City

Tottenhams tittelhåp lever.

Manchester City - Tottenham 1-2 (0-0):

(Dagbladet): Arsenal leverte sent, men godt og vant dagens første storkamp i Premier League, med 2-1 over Claudio Ranieris Leicester City.

Det gjorde at vinneren av Manchester City og Tottenham i dagens andre toppkamp ville ta et langt steg nærmere toppen av Premier League.

Kort fortalt ville City havne tre poeng bak Leicester med seier, mens Spurs ville tangere erkerival Arsenal og plassere seg to poeng bak om de sikret seg alle de tre poengene.

Det var det sistnevnte som skjedde.

Et nytt Tottenham Årets Tottenham er nemlig ikke som så mange Tottenham-utgaver vi har sett de siste årene: Et lag som faller sammen når det virkelig teller.

Denne sesongens Spurs har, til tross for liagens yngste snittalder, vist seg å være et lag som isteden klarer å presse ut noen dråper ekstra når det virkelig trengs - og det var akkurat sånn det var i kveld.

Tottenham tok ledelsen på en omdiskutabel straffe, men da Kelechi Iheanacho utliknet snaue 20 minutter før slutt, forventet de fleste at City skulle gå etter seieren.

Perfekt bursdaggave Det gjorde de også - det vil si - de forsøkte, men isteden var det Tottenham som hadde et seiersmål i ermet. Bare minutter etter at Erik Lamela ble byttet inn, ga ham Christian Eriksen den perfekte bursdaggaven på danskens 24-årsdag:

Han slo en perfekt stikker inn bak Citys forsvar som Eriksen plukket opp, før han pirket kula inn bak Joe Hart i City-målet.

City presset vanvittig mot slutten, men maktet ikke å utlikne for andre gang. Dermed vant Tottenham på Etihad stadium, og slo med det City for andre gang i serien denne sesongen.

- Bra feiring - Dette er definitivt en bra bursdagferiring. Vi viste bra kvalitet før pause. I 2. omgang hevet de seg, men vi klarte det, og vi får masse selvtillit av dette før kampene som kommer, sier Eriksen til Sky Sports i et intervju vist på TV 2.

- Da de scoret måtte vi bare fortsette. De er et godt lag, så vi måtte være forsiktig. Heldigvis fikk vi en kontring på slutten og det maktet vi å utnytte, fortsetter han.

Spurs-helt Harry Kane er høyt oppe, men tar ikke av etter dagens seier.

KLAR I SIN SAK: Mark Clattenburg ga Manchester City en omdiskutabel straffe etter at Raheem Sterling handset. Det var ikke alle fornøyde med. Foto: Action Images / Reuters / Lee Smith / NTB Scanpix
KLAR I SIN SAK: Mark Clattenburg ga Manchester City en omdiskutabel straffe etter at Raheem Sterling handset. Det var ikke alle fornøyde med. Foto: Action Images / Reuters / Lee Smith / NTB Scanpix Vis mer

- Dette var en veldig stor kamp - borte mot et topplag. Det å vinne gir oss en god følelse, men vi kan ikke ta av. Det er fortsatt lenge igjen. Dere får bestemme om vi er tittelutfordere. Vi er i hvert fall fortsatt i tre turneringer og vi skal gjøre vårt beste. Vi får uansett mer selvtillit av dette, sier Kane til Sky Sports i et intervju vist på TV 2.

La seg bakpå Førsteomgangen var imidlertid et eneste langt gjesp, mye takket være at City la seg bakpå fra start. De lot dermed Tottenham styre det meste av spillet.

Det var åpenbart at Manuel Pellegrini ikke tok sjansen på å flytte opp for mange folk på grunn av Tottenhams normalt sett høye press og evne til å sette fart lynraskt etter å ha vunnet ballen.

Kampen bølget fram og tilbake innledningsvis. Tottenham var det første laget til å få ballen i mål, men nettkjenningen ble korrekt annullert for offside. TV-bildene viste at Heung-Min Son var litt for hissig på grøten før han fikk ballen fra Kyle Walker i City-boksen.

Tottenham hadde i en periode mange pasningsfeil, men virket likevel å være farligst de gangene de fikk flyttet fram laget skikkelig.

Christian Eriksen sendte Joe Hart i full strekk med et overraskende skudd fra distanse etter en snau halvtime, men Citys nummer én hadde få problemer med å stoppe avslutningen.

Hadde ballen mest City flekset muskler innimellom, men til tross for at de, anført av en god David Silva, flere ganger småspilte seg inn i Tottenham-boksen, kom de ikke til skikkelige avslutninger.

Tottenham styrte spillet mer og mer mot slutten av omgangen, men maktet ikke å skape noen reelle målsjanser. Om ikke annet kunne Mauricio Pochettino trøste seg med at laget hans hadde ballen to tredjedeler av tida før pause.

Citys superspiss Sergio Agüero var usedvanlig stille før pause, men rett etter hvilen fikk han muligheten til å gjøre det helt store. En høy ball ble spilt inn i Spurs-boksen, og der fikk argentineren mulighet til å dra til på volley fra noe spiss vinkel. Avslutningen gikk imidlertid høyt over Hugo LLoris' mål.

Omdiskutabel hands Etter 53 minutters spill gjorde Raheem Sterling det siste man skal gjøre når man forsøker å blokkere et innlegg eller et skudd: Snu ryggen til.

Og det skulle han bli straffet nådeløst for.

Tottenham-back Danny Rose slo inn fra venstre, og helt på hjørnet av Citys boks hoppet Sterling opp - med ryggen til - for å blokkere innlegget.

Ballen så ut til å treffe den engelske landslagsspilleren både øverst på armen og den venstre delen av ryggen, og til de flestes store overraskelse blåste dommer Mark Clattenburg umiddelbart for straffe - til City-spillernes store protester.

Harry Kane satte ellevemeteren sikkert i kassa bak Joe Hart til 1-0 for Spurs.

Kampen våknet Kampen hadde vært kjedelig fram til åpningsmålet, men Tottenhams nettkjenning fungerte litt som om å kaste en kinaputt inn i et bjørnehi: Bjørnen ble nemlig veldig sinna.

UTLIKNET: Manchester Citys utliknet med denne strålende avslutningen bare sju minutter etter at han ble byttet inn. Foto: AP / Jon Super / NTB Scanpix
UTLIKNET: Manchester Citys utliknet med denne strålende avslutningen bare sju minutter etter at han ble byttet inn. Foto: AP / Jon Super / NTB Scanpix Vis mer

City gikk umiddelbart inn i et stormløp mot Spurs-målet, og de fikk nesten uttelling med en gang. De lyseblå vant et frispark i god posisjon, og det hamret Yaya Toure i tverrligger og ut bak Lloris.

City byttet inn Kelechi Iheanacho for Fernando etter 66 minutter, og det skulle vise seg å bli en suksess. Unggutten hadde bare vært på banen i sju minutter da han hamret ballen i nettaket bak Hugo Lloris etter et herlig innlegg fra venstre fra Gael Clichy.

City presset på etter utlikningen, men isteden ble det altså Tottenham og Eriksen som sikret seg seieren.

Nå lever tittelhåpet i beste velgående for Mauricio Pochettinos lag.

Tro det eller ei.

SUKSESS: Mauricio Pochettino har virkelig fått det til som Tottenham-manager. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Mauricio Pochettino har virkelig fått det til som Tottenham-manager. Foto: NTB Scanpix Vis mer