TIL STAVANGER: I oppkjøringen til NM vil Michael Mørkøv ankomme Stavanger for å pushe Alexander Kristoff på trening. Her er de to avbildet under ritt i Midtøsten tidligere i sesongen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TIL STAVANGER: I oppkjøringen til NM vil Michael Mørkøv ankomme Stavanger for å pushe Alexander Kristoff på trening. Her er de to avbildet under ritt i Midtøsten tidligere i sesongen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Danske flyr til Norge for å hjelpe Kristoff på trening før NM og Tour de France

Mørkøv til procycling.no: - En god løsning.

(procycling.no): I neste uke ankommer spurtopptrekker Michael Mørkøv til Stavanger for å trene med lagkompis Alexander Kristoff.

- Det blir både spurt- og pestrening, samt en langtur, forteller Kristoffs personlige trener, Stein Ørn, til procycling.no.

Han forteller at øktene har vært planlagt i lang tid, og ikke har sammenheng med utfordringene laget har opplevd med spurtopptrekket den siste tiden.

- Hva håper dere å få ut av det?

- Det handler om å få god matching på trening ved å gjøre unna øktene sammen. Det er ikke langt mellom København og Stavanger. Vi skal få unna litt høyhastighetstrening og spurt. De vil bli mer vant til hverandre bevegelser og det kan være positivt å ta med seg videre inn i Tour de France.

- Så verre ut enn det var Treningsøktene vil foregå rett i forkant av NM i Bodø - og DM for Mørkøvs del, noe som også er innberegnet i planene.

- Alex trenger noen å trene sammen før NM, konstaterer Ørn.

- Det gir litt høyere nivå på spurt og drag når man trener sammen med noe, sier Kristoff til procycling.no

28-åringen hentet hjem en etappeseier under Tour of California, men endte kun opp med spurtseier i gruppa bak etappevinner Fabio Aru under Critérium du Dauphiné.

Selv om Katusha-laget jobber godt som en enhet, er det fortsatt skjønnhetsfeil å spore i opptrekket. Ørn mener det ikke er grunn til å krisemaksimere, men innrømmer at ting ikke sitter som det skal.

- I Dauphiné så det kanskje verre ut enn ting faktisk er. Det ble gjennomført en del eksperimentering for å finne ut av ting. I ritt som Tour of Norway og Tour des Fjords er ikke motstanden god nok til å få eksponert problemene. Det er bedre at de åpenbarer seg i Dauphiné, enn at man blir sittende i Tour de France og gjør de samme feilene, mener Ørn.
  Opptrekkstogene tilbake I Tour de France vil det bli tøffere enn på flere år å hente hjem etappeseirer.

Marcel Kittel er tilbake med et skreddersydd opptrekkstog rundt ham, i tillegg til Mark Cavendish og André Greipel - som var de to eneste spurterne som vant ettapper i fjor.

Legg også til Bryan Coquard, Peter Sagan, Michael Matthews og Nacer Bouhanni, og man forstår hva Katusha har å stri med.

- Alexander er i bra form, så det er ikke det som er problemet. Det dreier seg om å velge rett strategi. Kittel kommer ned dit med et komplett tog rundt seg. Dersom du skal slå ham, er du nødt til å ha et godt opptrekk selv. Et annet alternativ er å senke ambisjonene noe og heller velge seg ut andre etapper, sier Ørn uten å ville utbrodere ytterligere.

I fjor var opptrekkstogene nærmest ikke-eksisterende i touren, men slik blir det ikke i år:

- De andre lagene fant fort ut at Katusha gjorde jobben for dem mot slutten av etappene. Utfordringen var at det ikke gikk fort nok, og da kunne Greipel og Cavendish komme bakfra i stor fart og utnytte det. Der det var glissent i fjor, vil det i år være såpass bra med spurtlag at rittet også blir enklere å kontrollere. Det betyr at det også kan dukke opp muligheter i rittets andre uke.

Mørkøv: - Vrient med klassisk opptrekk Det er framfor alt Mørkøv, Jacopo Guarnieri og Marco Haller som er nordmannens støttespillere.

De to førstnevnte har byttet på rollen som sisteopptrekker alt ettersom hva slags avslutning som venter.

Mørkøv innrømmer overfor procycling.no at ikke alt sitter slik de ønsker.

- Opptrekket har ikke fungert optimalt. Det er vanskelig å få det hele til å sitte. Vi har forsøkt forskjellige taktikker i spurtene og beslutter fra etappe til etappe hvor vi skal angripe det hele. I og med at vi kun er tre mann til å hjelpe Alexander, er det vanskelig for å oss å gjøre klassiske opptrekk fra front. Vi er nødt til å spille litt mer på motstanderne våre og treffe med timingen, sier Mørkøv.

Han gleder seg til å ta turen til Stavanger i neste uke:

- Alex og jeg har mer eller mindre identisk treningsprogram. For mitt vedkommende var det en god løsning å ta turen til Stavanger og trene med Alexander og Stein.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.