Danske idrett søker hjelp til å bekjempe skattesnyteri

Danske myndigheter har skjerpet kontrollen av skattesnyteri etter avsløringer i dansk fotball. Nå ber også ishockey- og håndballigaer om hjelp.

SNYTER PÅ SKATTEN: Det er avslørt massivt skattesvik i dansk fotball, nå ønsker flere idretter hjelp til å bekjempe problemet. Foto: Jette Ladegaard/ Ugebladet Søndag
SNYTER PÅ SKATTEN: Det er avslørt massivt skattesvik i dansk fotball, nå ønsker flere idretter hjelp til å bekjempe problemet. Foto: Jette Ladegaard/ Ugebladet Søndag Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I februar avslørte dansk TV 2 skattesnyteri i 2. divisjon og de øverste serienivåer i dansk fotball. Av 80 tilfeldig spurte spillere svarte 40 av de enten har mottatt eller har konkret kjennskap til ulovlig godtgjørelse.

Onsdag meddelte Danmarks skattemyndigheter at de vil delta på den danske divisjonsforeningens informasjonsmøter med 2.-divisjonsklubbene.

Selv om andre idretter ikke er omtalt i avsløringene, sier sjefene for dansk håndball og ishockey at de også ønsker hjelp til å bekjempe svart arbeid.

– Jeg håper også at håndballen blir invitert med, og jeg vil i hvert fall gjøre mitt for at håndballen blir invitert til disse infomøtene, sier direktør Thomas Christensen i håndballens divisjonsforening til dansk TV 2.

I ishockeyens ligaforening vil man oppfordre klubbene til å be om hjelp.

– Det vil jeg så klart. Nå ser vi hvordan det blir rullet ut i fotballen, og så tar vi en dialog på tvers av ligaklubbene og Danmarks Ishockeyforbund. Vi har stor interesse av å gjøre det riktig og ordentlig, sier formann Klaus Rasmussen i ligaforeningen.

I 2017 ble det offentliggjort at danske myndigheter hadde gjennomført 1375 kontroller av personer og klubber i idretten, spesielt i håndball og fotball, i løpet av en treårsperiode. Det ble avdekket feil i 77 prosent av tilfellene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer