Du leser nå Dagbladet Pluss

Danske John Sivebæk scoret Uniteds første mål under Fergie. Og han var den første som ble skjelt ut

John Sivebæk (55) spilte en sesong og 31 kamper for Manchester United. 13 av dem, under Ron Atkinson, husker han ingenting av. De 19 han spilte for Alex Ferguson glemmer han aldri. 

FØRSTE MÅL: Den danske fotballspiller John Sivebæk scoret det første målet for Manchester United under Alex Fergusons tid som manager for klubben. Det var i 1986. Nå er han fotballagent i Vejle, Danmark. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
FØRSTE MÅL: Den danske fotballspiller John Sivebæk scoret det første målet for Manchester United under Alex Fergusons tid som manager for klubben. Det var i 1986. Nå er han fotballagent i Vejle, Danmark. Foto: Kristian Ridder-NielsenVis mer

Du merket det med en gang, sier John Sivebæk - han var annerledes. Eller for å si det på en annen måte, han kom med alt det vi ikke hadde hatt under Ron Atkinson. Og det var først og fremst ideene, gjennomføringsviljen og kravene til disiplin og lojalitet som preget alt han gjorde.

- Alex Ferguson var en manager som visste hva han ville ha og visste hvordan han skulle oppnå det.

22. november 1986 scoret John Sivebæk det første målet i Alex Fergusons 1500 kamper lange regjeringstid på Old Trafford. Etter 0–2 og 0–0 i to bortekamper på rad mot Oxford og Norwich vant Ferguson sin første av 895 seirer med 1–0 mot Queens Park Rangers på et frispark fra en dansk landslagsback. Dansken husker ikke så mye av omstendighetene rundt det eneste målet han scoret for Manchester United etter 32 minutter mot QPR, men han husker han tok ansvar.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.