DANSK SEIER: Bokseren Mikkel Kessler (t.v) vant mot irske Brian Magee i natt. Foto: AP Photo/Peter Morrison
DANSK SEIER: Bokseren Mikkel Kessler (t.v) vant mot irske Brian Magee i natt. Foto: AP Photo/Peter MorrisonVis mer

Danske Kessler vant storkamp i tredje runde

Stoppet «danskedøderen» Brian Magee.

Mikkel Kessler stoppet «danskedøderen» Brian Magee allerede i tredje runde i hovedkampen i Herning lørdag kveld og sikret ny VM-kamp.

De vel 10.000 tilskuerne var i ekstase da den beste danske bokseren noensinne gjorde slutt på iren Magees herjing med danske boksere. 33-åringen sendte Magee i gulvet to ganger i annen runde med knallharde treffere i mageregionen.

- Jeg har sett Magee i noen kamper, der han er blitt slått ned, men likevel gått tiden ut. Han er en tøff og hard negl, så derfor føler jeg meg veldig bra akkurat nå, sa Kessler etter kampen.

Da han gjentok dette i tredje runde var det slutt. Han ikke bare vant kampen og sikret seg retten til å møte Andre Ward, som er verdensmester i World Boxing Association (WBA) i super mellomvekt, men han sikret seg også en mindre tittel innen forbundet WBA.

For de mange tilskuerne var likevel det viktigste at han på en skikkelig og rå måte hevnet de nederlagene Magee tidligere har påført både Mads Larsen og Rudy Markussen. Nå var æren og den danske selvfølelsen gjenopprettet også i bokseringen.

Forsiktig åpning Begge bokserne åpnet litt forsiktig i den nye storhallen Jyske Bank Boxen i Herning. De følte hverandre litt på tennene i første runde, men med en gang annen runde startet, var Kessler på offensiven.

Magee fikk smake danskens knallharde slag i magen to ganger, og begge gangene måtte han ta telling etter å ha segnet om.

- Det første slaget som traff meg i magen skadet meg skikkelig. Det ødela denne kampen for meg, sa Brian Magee.

Stemningen steg betraktelig da tredje runde startet, og da Magee igjen måtte ta telling etter en knallhard treffer i mageregionen var stemningen ekstatisk i hallen.

Det var Kesslers 46. seier på 48 kamper. Samtidig sikret han en storkamp i løpet av det neste halve året.

Ward neste Andre Ward som er mester i super mellomvekt i WBA, er amerikaneren som påførte Kessler nederlag i Super Six-turneringen for to år siden. Senere måtte dansken trekke seg fra turneringen på grunn av problemer med øyet, men nå får han etter all sannsynlighet sjansen til å revansjere nederlaget i løpet av det første halvåret i 2013.

Kessler har tidligere vært mester i WBA to ganger, og han satser nå for fullt på å komme tilbake på topp en tredje gang. Seieren over Magee åpner også muligheten for at Kessler kan sikre seg en VM-kamp mot briten Carl Froch. Han er mester i International Boxing Federation (IBF).

Dansken har tidligere slått Froch, og også det skjedde i Herning, like før Kessler pådro seg øyeskaden som førte til at han måtte ta en pause fra boksingen og trekke seg fra Super Six-turneringen.

På det store stevnet i Herning lørdag kveld bokser også de norske lett tungvekterne Alexander Ullnes Hagen og Simen Smaadal. Begge vant klart på poeng i sine kamper.

(NTB)