Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danske konspirasjoner: - Fullstendig latterlig

Det kokte i Danmark etter at landet røk ut av EM. - Det er «far out», sier Ole Erevik om spekulasjonene som dukket opp i etterkant.

EKSPERT: Ole Erevik er tidligere landslagsspiller og jobber som håndballekspert i Viasat. Foto: NTB scanpix
EKSPERT: Ole Erevik er tidligere landslagsspiller og jobber som håndballekspert i Viasat. Foto: NTB scanpix Vis mer

MALMÖ (Dagbladet): Tidligere i EM reagerte de norske spillerne på at Danmark nesten hadde fått en hjemmebanefordel uten å være arrangørland. Det danske landslaget har spilt sine kamper i Malmö - bare drøye 25 minutter i tog fra København - men da de gikk utpå banen til den siste gruppespillskampen torsdag kveld, var de allerede ute av mesterskapet.

For danskene var avhengige av islandsk seier over Ungarn tidligere på dagen. Det så lenge lovende ut, da Island gikk til pause med en 12-9-ledelse. I andre omgang kollapset imidlertid Danmarks nordiske nabo.

De danske spillerne hang med hodet da de kom utpå banen til kamp seinere på kvelden, og på tribunen satt knuste supportere. I ettertid har en rekke dansker spekulert i om Island tapte med vilje for å sende Danmark ut av EM.

Mikkel Hansen var ikke fornøyd etter det var klart at Danmark var ute av håndball-EM. Nå går superstjerna i strupen på dansk TV2. Vis mer

Ut mot danskene

På sosiale medier florerte det med meldinger, hvor danskene gikk til angrep på Island, lagets spillere og deres trener. Island var allerede klar for hovedrunden, og mange mener de tapte mot Ungarn for å slippe Danmark seinere i mesterskapet.

Den tidligere norske landslagsspilleren, Ole Erevik, er bosatt i Danmark. Han jobber som ekspert for Viasat under mesterskapet, og er klokkeklar på hva han mener om de danske spekulasjonene.

- Det er fullstendig latterlig. Selvfølgelig tapte ikke Island med vilje. De ville gå inn med to poeng i mellomrunden, og ha med seg Danmark dit for å øke sannsynligheten for å nå OL-kvalifisering, sier Erevik til Dagbladet.

Verst har det gått ut over den islandske treneren, Gudmundur Gudmundsson. Han har ledet Danmark til OL-gull tidligere, men fikk ikke fornyet tillit i 2017.

- Også konspireres det om Gudmundur Gudmundsson ville sende et siste stikk til det danske håndballforbundet. Det er akkurat det er: Konspirasjonsteorier, sier Erevik bestemt.

BOMKJØP: Nesten 20 000 dansker skal ha kjøpt billetter til hovedrunden i Malmö, men etter at storfavoritt Danmark røk ut, prøver dansker febrilsk å bli kvitt billettene sine. Vis mer

Berge: - Altfor dumt

Den tidligere landslagskeeperen håper danskene har fått roet seg dagen derpå.

- Det er sagt i skuffelse. Det er alltid noe å konspirere, spekulere og drøfte om, men det tror jeg ikke en eneste danske med fornuften med behold mener i dag. Det er «far out», sier Erevik.

Heller ikke Norges landslagssjef, Christian Berge, har troa på danskenes ville teorier.

- Det blir altfor, altfor dumt. Island prøver det beste de kan og møter et velspillende Ungarn. Jeg er overhodet ikke i nærheten av å tenke den tanken, sier han.

- Brutalt

De norske landslagsspillerne mener Danmark kan skylde på seg selv.

- Island har en fryktelig andreomgang, så det var svakt av de. Men jeg tror de gikk for to poeng, for de vet hva som møter dem videre, sier Magnus Gullerud.

Norge har tapt de to siste VM-finale. Nå er overmennene fra både 2017 og 2019, Frankrike og Danmark, ute av EM.

- Det er klart at det er to store håndballnasjoner som er ute, men de har ikke spilt godt nok til å fortjene å være her. Så ærlig og brutalt er det nye oppsettet, sier Sander Sagosen og sikter til at det bare er fire lag i hver gruppe denne gangen.

- Motorveien er brøytet

Erevik mener Norge bør gå til semifinalen nå som flere av de største favorittene er borte.

- Motorveien ligger brøytet for snø, sludd og alt. Veldig mye skal gå galt for at Norge ikke skal spille semifinale nå, innleder han.

- Det er bare Spania som har sett ut som de er på nivå med Norge. Kroatia har også sett fornuftige ut. Jeg vil si at det nest beste laget i Norges mellomrunde, er Portugal. Og det sier vel litt om hvor store mulighetene er. Kampene skal spilles, men mye skal gå galt om det ikke blir norsk semifinale, sier håndballeksperten.

Portugal spilte i samme gruppe som Norge, og lagene skal ikke møtes i hovedrunden. Dermed kan de heller ikke ta poeng fra hverandre.

Spania og Kroatia spiller i den andre hovedrunden, og er de største favorittene til å gå til semifinale derfra.

Slik ser Norges kamper i hovedrunden ut:

  • Norge - Ungarn, 17. januar
  • Norge - Sverige, 19. januar
  • Norge - Island, 21. januar
  • Norge - Slovenia, 22. januar