Danske medier ber Morten Olsen gå av

Slakter landslagssjefen etter 0-4-tapet.

DANSK TRENER: Danske medier ber Morten Olsen gå av etter gårsdagens 0-4-tap for Armenia. Foto: AP Photo/POLFOTO, Lars Poulsen  / NTB Scanpix
DANSK TRENER: Danske medier ber Morten Olsen gå av etter gårsdagens 0-4-tap for Armenia. Foto: AP Photo/POLFOTO, Lars Poulsen / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Danske medier viser ingen nåde overfor det danske landslaget etter at de i går tapte 0-4 for Armenia.

-Det var elendig. Det var en dårlig kamp fra vår side. Vi skuffet dem som kom og så kampen. Og de som satt hjemme. Men aller mest skuffet vi oss selv. Det er en veldig dårlig følelse. Det er den dårligste landskampen jeg har vært med på. Jeg synes faktisk vi var godt forberedt, og det er det verste av alt, sa Simon Poulsen etter kampen.

- Det er den verste kvelden i mitt fotballiv, sa trener Morten Olsen.

Nå blir han bedt om å finne seg en ny jobb av danske aviser.

VM uten Danmark BT skriver på forsiden: «Gå av, Olsen».

- Morten Olsen er utvilsomt den beste landslagstrener Danmark noensinne har hatt. Muligens er han den beste fotballtreneren  overhovedet. Det er så godt som umulig å ikke ikke nevne navnet hans når tidligere og nåværende landslagsspillere fremhever sine beste trenere gjennom sin karriere, og hans resultater med landslaget har over de seneste 13 årene samlet befunnet seg langt over middels, skriver fotballredaktør Morten Crone Sejersbøl i bt.dk.

- Danmarks sjanser til å kvalifisere seg til VM er nesten oppbrukt, og det er ingenting som tyder på at den minimale matematiske sjansen for at det kan skje faller til fordel for Danmark. Morten Olsens kontrakt med DBU går ut den kommende sommeren, men siden VM i Brasil trolig vil skje uten dansk deltakelse, er det egentlig ingen grunn til å fortsette med ham ved roret.

Ser mot 2016 Også Ekstrabladets sportsredaktør Jan Jensen ber Olsen gå av, i kommentaren «Morten Olsens tid har løpt ut».

- Vi må nå se fram mot EM i 2016 i Frankrike. Vi må ha en ny trener når Morten Olsens kontrakt går ut neste sommer. Nei, han skal ikke fortsette, selv om DBUs generalsekretær Jim Stjerne Hansen har luftet muligheten, skriver han.

Flemming Fjeldgaard, sportsredeaktør i Berlingske skriver at Olsen troverdighet er svekket.

- Lagets troverdighet er bombet ganske langt tilbake med et slikt spill, og landslagets troverdighet er landslagstrenerens ansvar. Morten Olsen var voksen nok til å ta ansvar for en fiasko så stor at den vil bli skrevet inn i historiebøkene, skriver han.

FLAU: Christian Eriksen og resten av det danske landslaget var flaue etter gårsdagens tap for Armenia. Foto: AP Photo/POLFOTO, Lars Krabbe / NTB Scanpix
FLAU: Christian Eriksen og resten av det danske landslaget var flaue etter gårsdagens tap for Armenia. Foto: AP Photo/POLFOTO, Lars Krabbe / NTB Scanpix Vis mer